BUSINESS DAYS
ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ!


Για πέμπτη χρονιά διοργανώνουμε τον εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό των “Business Days”.
Πρόκειται για εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και απόφοιτων διαφόρων πανεπιστημίων σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

BUSINESS DAYS
Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας


Για πέμπτη χρονιά συνεχίζουμε δυναμικά τον πολύ επιτυχημένο θεσμό των “Business Days” ο οποίος ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του καθηγητή Ιορδάνη Λαδόπουλου στην ΑΣΟΕΕ.
Πρόκειται για εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και απόφοιτων διαφόρων πανεπιστημίων (Πολυτεχνείο, Οικονομικές Σχολές, Σχολές Θετικών Επιστημών κτλ) σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις οι οποίες συνοδεύονται από παρουσιάσεις-σεμινάρια ανώτατων στελεχών των επιχειρήσεων (πολύ συχνά των ίδιων των Διευθύνοντων Συμβούλων) στις οποίες γίνονται οι επισκέψεις.
Δεν υπάρχει έξτρα κόστος για τις επισκέψεις αυτές.

 • Θα ζήσετε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε εταιρείες εκ των έσω και να συνομιλήσετε με τα ανώτατα στελέχη τους και πολλές φορές με τον ίδιο το Διευθύνοντα Σύμβουλο / Διευθύνουσα Σύμβουλο.
 • Θα ενημερωθείτε για το πώς λειτουργούν τα διάφορα τμήματα της εταιρείας από τους διευθυντές των τμημάτων.
 • Συνήθως το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την ανάπτυξη ενός εξειδικευμένου θέματος που αφορά στην εκάστοτε εταιρεία.
 • Θα σας δοθεί η δυνατότητα να επαληθεύσετε θεωρίες που έχετε μάθει στις αίθουσες διδασκαλίας.
 • Θα δικτυωθείτε τόσο με τα στελέχη όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες.
 • Αν τυχαίνει τον καιρό που θα πραγματοποιηθεί το «Business Day» η εταιρεία να αναζητεί προσωπικό, σας δίνετε η ευκαιρία να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση στα στελέχη της επιχείρησης και, ποτέ δεν ξέρετε, μπορεί να προκύψει κάποια ευκαιρία για απασχόληση. Τα προηγούμενα δύο χρόνια τουλάχιστον 12 άτομα βρήκαν εργασία ή ευκαιρία πρακτικής μέσα από τα «Business Days».
 • Αν η εταιρεία έχει χώρο παραγωγής θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση.
 • Θα μάθετε από το διευθυντή/διευθύντρια ανθρωπίνων πόρων για τις διαδικασίες επιλογής, τα προσόντα που αναζητά η εταιρεία από τα μελλοντικά στελέχη της και πώς να δομήσετε το ιδανικό βιογραφικό για τη συγκεκριμένη εταιρεία όταν και εφόσον θα κάνετε κάποια μέρα αίτηση για κάποια θέση.
 • Αλλά ακόμα και αν η εταιρεία που επιλέξετε και σας επιλέξει δεν προσλαμβάνει εκείνη την εποχή, σίγουρα θα είναι ιδιαιτέρως θετικό για εσάς να έχετε συμπεριλάβει στο βιογραφικό σας αυτή την επίσκεψη όταν στο μέλλον κάνετε αίτηση για κάποια θέση.
 • Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
 • Μπορείτε να το βάλετε στο βιογραφικό σας.
 • Και σίγουρα θα περάσετε πολύ όμορφα!

Διαδικασία Συμμετοχής


Υπάρχουν δύο επιλογές για να κάνετε αίτηση συμμετοχής:
ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Online αίτηση, πριν και κατά τη διάρκεια του Πανοράματος. Η εφαρμογή των online αιτήσεων θα ανοίξει τη Δευτέρα 13 Μαρτίου. Θα υπάρξει ενημέρωση μέσω post στη σελίδα μας στο Facebook.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Να κάνετε χειρόγραφη αίτηση κατά τη διάρκεια το Πανοράματος.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1) Οποιαδήποτε επιλογή και αν προτιμήσετε, η παρουσία σας κατά τη διάρκεια του Πανοράματος είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ διότι η διαδικασία αίτησης συμμετοχής περιλαμβάνει μια σύντομη συνέντευξη στο χώρο της εκδήλωσης.
2) Επίσης, η αίτηση συμμετοχής δε σημαίνει απαραίτητα ότι ο αιτών/ούσα θα παρακολουθήσει το ή τα “Business Day” της προτίμησής του/της μιας και η επιλογή θα γίνει κατεξοχήν από τις επιχειρήσεις.
3) Nα έχετε μελετήσει ενδελεχώς την επιχείρηση που επιθυμείτε να επισκεφθείτε.

1η Επιλογή: Online Αίτηση


ΒΗΜΑ 1ο: Από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου μπορείτε να εγγραφείτε και να κάνετε αίτηση συμμετοχής ΠΡΙΝ το Πανόραμα.
ΒΗΜΑ 2ο: Στην πλατφόρμα θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και θα επιλέξετε τα έξι (6) αγαπημένα Business Days σας, αφού μελετήσετε τις περιγραφές τους.
ΒΗΜΑ 3ο: Θα πρέπει υποχρεωτικά να επισκεφτείτε το Πανόραμα στις 17-19 Μαρτίου (είτε με το εισιτήριο των 5 ευρώ είτε των 10 ευρώ) όπου θα περάσετε από μια σύντομη συνέντευξη στο περίπτερο των Business Days.
ΒΗΜΑ 4ο: Με το πέρας του Πανοράματος, και μόνο τότε, θα πρέπει να στείλετε το βιογραφικό σας στο email businessdays@pan-orama.org αυστηρά μέχρι την Τετάρτη 22 Μαρτίου τα μεσάνυχτα. Για την καλύτερη διαχείριση του βιογραφικού σας, συνιστούμε το όνομα του αρχείου να είναι το ονοματεπώνυμό σας.
ΒΗΜΑ 5ο: Σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, θα επιλεχθούν οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες οι οποίοι θα ενημερωθούν με email δέκα, τουλάχιστον, μέρες πριν το εκάστοτε Business Day.

2η Επιλογή: Χειρόγραφη Αίτηση


ΒΗΜΑ 1ο: Ελάτε στο Πανόραμα (17-19 Μαρτίου – είτε με το εισιτήριο των 5 ευρώ είτε των 10 ευρώ) και προμηθευτείτε το έντυπο με τις περιγραφές των τουλάχιστον 38 Business Days (Αναμένεται να ανακοινωθουν επιπλέον Business Days τις επόμενες μέρες). Αφού το μελετήσετε, επιλέξτε τα έξι (6) αγαπημένα Business Days σας.
ΒΗΜΑ 2ο: Συμπληρώστε χειρόγραφα την αίτηση συμμετοχής.
ΒΗΜΑ 3ο: Μετά τη συμπλήρωση της αίτησης θα περάσετε από μια σύντομη συνέντευξη στο περίπτερο των Business Days.
ΒΗΜΑ 4ο: Μετά το πέρας του Πανοράματος, και μόνο τότε, θα πρέπει να στείλετε το βιογραφικό σας στο email businessdays@pan-orama.org αυστηρά μέχρι την Τετάρτη 22 Μαρτίου τα μεσάνυχτα. Για την καλύτερη διαχείριση του βιογραφικού σας, συνιστούμε το όνομα του αρχείου να είναι το ονοματεπώνυμό σας.
ΒΗΜΑ 5ο: Σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, θα επιλεχθούν οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες οι οποίοι θα ενημερωθούν με email δέκα, τουλάχιστον, μέρες πριν το εκάστοτε Business Day.Σας ευχόμαστε να είστε ανάμεσα στους τυχερούς!

Τι να προσέξετε!


Αναζητήστε Πληροφορίες για την Εταιρεία

Πριν έρθετε στο «Business Day» είναι χρήσιμο να έχετε μελετήσει την εταιρεία ενδελεχώς. Αυτό θα φανεί στις ερωτήσεις σας και στις συζητήσεις με τα στελέχη, και κάνει πολύ καλή εντύπωση.

Συνέπεια


Η επιλογή σας στα «Business Days» ανάμεσα σε πολλούς άλλους υποψηφίους είναι πολύ σημαντική. Επομένως, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε θερμά να είστε συνεπείς όσον αφορά τα deadlines και κυρίως στην παρουσία σας την προκαθορισμένη ώρα της συνάντησης πριν το Business Day που θα παρακολουθήσετε.

Φροντίστε το Βιογραφικό σας


Για τη συμμετοχή σας στα «Business Days» θα σας ζητηθεί το βιογραφικό σας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι προσεγμένο, χωρίς ορθογραφικά και γραμματικά λάθη και το μέγιστο δύο σελίδες. Πέραν του ότι η αξιολόγησή σας βασίζεται στο βιογραφικό σας σε μεγάλο βαθμό, το σωστό βιογραφικό μπορεί να είναι το «διαβατήριό» σας για συνέντευξη με την εταιρεία. Φέτος, θα λειτουργήσει “CV corner” στο οποίο η εξειδικευμένη ομάδα της εταιρείας EMPLOY Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας θα βρίσκεται για να σε συμβουλεύσει.

Δυναμική Συμμετοχή

Η συμμετοχή σας στα «Business Days» αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να αντλήσετε πληροφορίες για την εταιρεία και να γνωριστείτε με τα στελέχη της. Επομένως, σας παροτρύνουμε να κάνετε ερωτήσεις και να δράττετε της ευκαιρίας να μιλήσετε με τα στελέχη κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και του γεύματος. Ο δυναμισμός, η κοινωνικότητα και η λήψη πρωτοβουλιών είναι χαρακτηριστικά που κάνουν ιδιαιτέρως θετική εντύπωση. Το αντίθετο αποτέλεσμα όμως, έχει η υπερβολή, όπως το να μονοπωλεί κάποιος τις ερωτήσεις.

Ένδυση

Σκόπιμο είναι να είναι επαγγελματική. Για παράδειγμα, ένα κουστούμι κάνει ασύγκριτα καλύτερη εντύπωση από ένα σχισμένο τζιν και αθλητικά παπούτσια. Άλλωστε από τα «Business Days» υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν ευκαιρίες απασχόλησης και η εικόνα σας θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Οι Αξιολογητές μας


Στέλιος Αρώνης

Ο Στυλιανός Αρώνης είναι Υπεύθυνος Επιχειρησιακής Συνέχειας Ομίλου της Alpha Bank (Ελλάδα και εξωτερικό). Διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία, καθώς έχει εργαστεί σε διεθνείς Οργανισμούς (Alpha Bank, Citibank InternationalPlc, Shell Oil), στην Διαχείριση Ρίσκου, Χρηματοοικονομική Ανάλυση, Διαχείριση Διαθεσίμων & Επενδύσεων (Treasury),Outsourcing, Διαχείριση Έργων.

Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων), του Brunel UniversityΛονδίνου (MSc in Business Finance) και διαθέτει πιστοποιήσεις στην Επιχειρησιακή Συνέχεια / Διαχείριση Κινδύνων από διεθνή Ινστιτούτα [Disaster Recovery Institute (USA) και Business Continuity Management Institute (Asia-Pacific)].

Θεόδωρος Φροσύνης

Ο κύριος Φροσύνης Θεόδωρος εργάστηκε τα τελευταία 8 έτη στην Εμπορική Τράπεζα αρχικά και ακολούθως στην Alpha Bank ως Project/Product Manager και Executive Business Analyst. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην εταιρεία ALTEC Πληροφορική ως Product Manager σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Αντώνης Χρυσόγελος

Ο Αντώνης Χρυσόγελος εργάζεται από 1/1/2017 ως Medical Representative στη Sandoz, 100% θυγατρική εταιρία του φαρμακευτικού ομίλου Novartis, ενώ παράλληλα απασχολείται ως εισηγητής σεμιναρίων & σύμβουλος επιχειρήσεων σε εκπαιδευτικούς φορείς όπως το Future Business School & η ΕΕΔΕ. Στο παρελθόν έχει εργαστεί για 10 χρόνια στις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες Pharmathen Hellas & UCB SA, ενώ διαθέτει εμπειρία 3 ετών στις FMCG εταιρίες Unilever Hellas & Μινέρβα Ελαιουργικών Επιχειρήσεων.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Άγγελος Κατής

Ο Κατής Άγγελος εργάζεται τα τελευταία χρόνια στον Γραφείο Επιχειρησιακής Συνέχειας του Ομίλου της Alpha Bank . Στο παρελθόν έχει εργαστεί για σχεδόν μια δεκαετία στην Citibank σε διαφόρους τομείς.

Από το 2008 είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την συγκεκριμένη περίοδο ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο αναφορικά με την Διαχείριση Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών. Παράλληλα είναι πιστοποιημένος ως Business Continuity Lead Auditor από τον Διεθνή Οργανισμό Business Continuity Management Institute (Asia-Pacific).

Μιχάλης Βακαλέλλης

Ο Βακαλέλλης Μιχάλης εργάζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως Process Optimization Expert, στον ΟΤΕ. Στο παρελθόν έχει εργαστεί για έξι χρόνια στην συμβουλευτική εταιρία OTEplus στην υλοποίηση σύνθετων έργων στον τομέα Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στη Οικονομική & Διοίκηση Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Άγγελος Βλασσόπουλος

Ο Άγγελος Βλασσόπουλος εργάζεται εδώ και λίγο καιρό στην εταιρεία Pronet. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε εταιρείες όπως η Xerox, Πλαίσιο και Grant Thornton, ως στέλεχος της εμπορικής διεύθυνσης και ως σύμβουλος σε θέματα πληροφορικής.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων MBA International και MSc in Information Systems από το ίδιο πανεπιστημίου.

Κατερίνα Παπαδάκη

Η Κατερίνα Παπαδάκη είναι συνεργάτιδα του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας από το 2015. Στο παρελθόν έχει εργαστεί για οκτώ χρόνια στην οικογενειακή της επιχείρηση «Χώρος Τέχνης Παπαδάκη» στις πωλήσεις και στην οργάνωση εκθέσεων.

Κατέχει δίπλωμα Bachelor in Business Administration από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Deree College.

Καρολίνα Σιμσίρογλου

Η Καρολίνα Σιμσίρογλου εργαζόταν από το 2001 στην οικογενειακή επιχείρηση Εξοπλισμού Χώρων Εστίασης. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει δημιουργήσει την δική της επιχείρηση Τροφοδοσιών Χώρων Εστίασης. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε εταιρείες Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού στο Marketing Management από το Aston Business School (Birmingham) στην Αγγλία.

Χρυσούλα Καΐτατζη

H Καϊτατζή Χρυσούλα είναι Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, όπου εργάζεται τα τελευταία 10 χρόνια, σε διάφορες θέσεις της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων (pax 1000 pers). Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε θέσεις Ανθρωπίνου Δυναμικού, καθώς και σε τμήματα Marketing και Εξαγωγών άλλων εταιρειών, αλλά και σε Projects για Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος ΜΒΑ από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είναι Επικεφαλής Μισθοδοσίας και Παροχών, στη ΔΕΠΑ Α.Ε. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί για πάνω από 12 χρόνια, σε διάφορες θέσεις της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού μεγάλων επιχειρήσεων (pax > 1000 pers) και ως σύμβουλος επιχειρήσεων, με πλήρη εξειδίκευση σε όλες τις διαστάσεις θεμάτων payroll και HR.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος International ΜΒΑ του Bournemouth University της Μ. Βρετανίας.

Στέλλα Αυγουστάκη

Η Στέλλα Αυγουστάκη εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως δημοσιογράφος στον έντυπο τύπο (περιοδικά εφημερίδες) αρθρογραφεί σε sites πολιτιστικού περιεχομένου ενώ είναι και ραδιοφωνική παραγωγός.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Master in Service Management του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις. Παράλληλα έχει κάνει σεμινάρια Management στο Boccioni University στο Μιλάνο ενώ είναι μέλος του Δικτύου Νέων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κοινοβουλίου.

Βίκυ Ζάκκα

Η Βίκη Ζάκκα απασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια στον Τομέα των Αγορών σε Εμπορικές εταιρείες και πρόσφατα πήρε τη θέση Head of Purchasing στην εταιρεία Easy Home Ltd. Προηγουμένως είχε δραστηριοποιηθεί στους τομείς της Ναυτιλίας και των Μεταφορών.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά από το ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων Leadership, Negotiations και Human Resources και ταξιδεύει συχνά για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους.

Δημήτρης Καλλίγερος

Ο Δημήτρης Καλλίγερος έχει δεκαετή επαγγελματική εμπειρία στους τομείς του Marketing & Product Management στο χώρο των υπηρεσιών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τα τελευταία 2 έτη εργάζεται ως σύμβουλος λύσεων Advanced Analytics στην IRi Worldwide.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων MSc. in International Banking and Financial Studies του Πανεπιστημίου του Southampton και MSc. in Marketing του Πανεπιστημίου του Leicester.

Ευάγγελος Καργάκος

Ο Ευάγγελος Καργάκος εργάζεται τα τελευταία έξι χρόνια ως Financial Controller, στη ναυτιλιακή εταιρία Diamantis Pateras Maritime Ltd. Στο παρελθόν έχει εργαστεί για τρία χρόνια στην ελεγκτική εταιρία Deloitte στον εξωτερικό έλεγχο ναυτιλιακών εταιριών.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Οικονομική και Χρηματοδοτική από το ίδιο πανεπιστήμιο. Παράλληλα, από το 2014 είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου ACCA.

Διονύσης Σιάρκος

Ο Διονύσης Σιάρκος έχει 12ετή επαγγελματική προϋπηρεσία σε διαφορετικές θέσεις στην οικονομική διεύθυνση εταιρειών, ενώ από τον Δεκέμβρη του 2015 απασχολείται ως Senior Consultant στην PwC. Από το 2012, συμμετέχει εθελοντικά στην οργανωτική ομάδα του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επαγγελματικής πιστοποίησης ACCA.

Κωνσταντίνος Φρέντζος

Ο Κωνσταντίνος Φρέντζος είναι Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας "Π.Κ.ΦΡΕΝΤΖΟΣ Α.Ε. Βιομηχανία Υφασμάτων &Non-Woven" που δραστηριοποιείται στο χώρο της Κλωστοϋφαντουργίας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων "ΑΘΗΝΑ 2004" στη Διεύθυνση Εγκατάστασης ΟΑΚΑ, και στην Τράπεζα "Societe Generale" ως σύμβουλος επενδύσεων στο τμήμα Investment Banking.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου "Business Finance" του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου. Από το 2013 είναι κάτοχος πτυχίου "Ηλιακή & Αιολική Ενέργεια" του Πανεπιστημίου "Camilo Jose Cela" της Ισπανίας.

Κωνσταντίνος Καλογεράκης

Ο Κωνσταντίνος Καλογεράκης εργάζεται για την ανάπτυξη του i-bank από το λανσάρισμά του στις αρχές του 2009, με έμφαση στους πρωτοποριακούς πολυχώρους ηλεκτρονικής τραπεζικής «i-bank store» και δράσεις όπως ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» και η καμπάνια για τη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού «Δείξ’τους». Την περίοδο αυτή ασχολείται με τη διοργάνωση του πρώτου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης “Be Finnovative”. Από το 1998 εργάζεται σε τραπεζικά ιδρύματα και πολυεθνικές. Από το 2002 έως το 2005 στην εταιρία συμβούλων διοίκησης A.T. Kearney ολοκλήρωσε σειρά έργων στρατηγικού μετασχηματισμού και τοποθέτησης στην αγορά, ενώ στην Γενική Τράπεζα – Societe Generale Group ήταν επικεφαλής market segments στη Διεύθυνση Μάρκετινγκ.

Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος MBA από το SDA Βοcconi στο Μιλάνο.

Συχνές Ερωτήσεις


1. Πώς θα υποβάλλω αίτηση στα Business Days;

Υπάρχουν δύο επιλογές για να υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής:

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Online Αίτηση
Η Online αίτηση υποβάλλεται στο http://www.pan-orama.org/BusinessDays από τις 13/3/2017 έως τις 19/3/2017 ώρα 18:00.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Χειρόγραφη Αίτηση
Η χειρόγραφη αίτηση συμπληρώνεται και παραδίδεται στο περίπτερο των Business Days το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στον συνεδριακό χώρο κατά την διάρκεια του Πανοράματος.

2. Τι κερδίζω αν υποβάλλω online αίτηση;

Τα οφέλη είναι πολλαπλά:

- Θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε αποδοτικότερα το χρόνο που θα βρίσκεστε στο Συνέδριο, αντί να συμπληρώνετε χειρόγραφα την αίτησή σας ή να περιμένετε στην ουρά.
- Θα έχετε τη δυνατότητα να συμπληρώσετε μια άρτια αίτηση μελετώντας καλύτερα τις διαθέσιμες πληροφορίες για τα Business Days από τον προσωπικό σας χώρο, καθώς και τις εταιρείες και τον κλάδο που δραστηριοποιούνται.
- Συμμετέχετε ενεργά στην προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος, καθώς εξοικονομούνται χιλιάδες σελίδες χαρτιού.

3. Δεν έχω υπολογιστή και δυσκολεύομαι να συμπληρώσω την online αίτηση από το κινητό μου. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου στον ειδικό χώρο που θα υπάρχει κοντά στο περίπτερο των Business Days. Ταυτόχρονα, έχετε πάντα την επιλογή συμπλήρωσης χειρόγραφης αίτησης.

4. Πότε θεωρείται μια αίτηση ολοκληρωμένη;

Για να θεωρηθεί μια αίτηση ολοκληρωμένη θα πρέπει να πληρούνται και οι 3 παρακάτω συνθήκες:

i. Να έχετε καταχωρήσει την αίτησή σας ηλεκτρονικά από 6/3/2017 μέχρι 19/3/2017 ή να την έχετε παραδώσει χειρόγραφα από 17/3/2017-19/3/2017,
ii. Να έχετε περάσει από μια σύντομη συνέντευξη στο περίπτερο των Business Days κατά την διάρκεια του Συνεδρίου,
iii. Να στείλετε το βιογραφικό σας στο businessdays@pan-orama.org μέχρι τα μεσάνυχτα της 22 Μαρτίου 2017.

5. Ποιές ώρες λειτουργεί το περίπτερο των Business Days;

Το περίπτερο θα δέχεται χειρόγραφες αιτήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του Συνεδρίου. Η διαδικασία των συνεντεύξεων θα πραγματοποιείται αυστηρά τις παρακάτω ώρες:

Παρασκευή: 17:00 – 21:00
Σάββατο: 10:30 – 21:00
Κυριακή: 10:30 – 19:00

6. Όσοι συμπληρώσουν online αίτηση, έχουν προτεραιότητα για συμμετοχή στα Business Days;

Στην αξιολόγηση των αιτήσεων δε λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος που υποβλήθηκε η αίτηση.

7. Υπέβαλα την αίτησή μου ηλεκτρονικά, τι ώρα να έρθω για συνέντευξη;

Η συνέντευξη γίνεται χωρίς προηγούμενη συνεννόηση για συγκεκριμένη ώρα συνάντησης κατά το ωράριο λειτουργίας του περιπτέρου των Business Days:

Παρασκευή: 17:00 – 21:00
Σάββατο: 10:30 – 21:00
Κυριακή: 10:30 – 19:00

8. Έχω ολοκληρώσει και τα 3 βήματα της αίτησης, πότε θα ενημερωθώ για την επιλογή μου ή μη;

Θα ενημερώσουμε όσους/όσες συμμετέχουν μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που συμπληρώσατε στην αίτησή σας το αργότερο 10 ημέρες πριν την πραγματοποίηση του Business Day.

9. Σε πόσα Business Days μπορώ να συμμετέχω;

Η αίτησή σας συμμετέχει στην αξιολόγηση για όσες εταιρείες έχετε δηλώσει (μέχρι 6). Η αίτηση συμμετοχής δε συνεπάγεται αυτόματα και την εξασφάλιση της θέσης σας στο Business Day. Υπάρχει, όμως, και η περίπτωση να επισκεφτείτε περισσότερα του ενός Business Days.

10. Ποιος είναι υπεύθυνος για την επιλογή όσων θα συμμετάσχουν στα Business Days;

Η επιλογή γίνεται από κοινού από την εταιρεία που διοργανώνει το εκάστοτε Business Day σε συνεννόηση με την οργανωτική ομάδα του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας.

11. Ποιά είναι τα κριτήρια για την επιλογή μου ή μη σε κάποιο Business Day;

Η απόφαση για κάθε υποψήφιο προκύπτει μετά από συν-αξιολόγηση της αίτησης του, της παρουσίας του στη σύντομη συνέντευξη με τον αξιολογητή στο περίπτερο των Business Day και του βιογραφικού του σημειώματος. Μερικές εταιρείες μπορεί να θέτουν ειδικά κριτήρια, όπως είναι η σειρά προτεραιότητας που ο υποψήφιος τους έδωσε στην αίτησή του.

12. Θεωρώ ότι έχω καλό βιογραφικό και στη συνέντευξη τα πήγα καλά. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα επιλεγώ;

Η τελική απόφαση για την επιλογή ή μη κάθε υποψηφίου δεν εξαρτάται μόνο από την προσωπική του επίδοση, αλλά έχει άμεση σχέση με το γενικό επίπεδο των υποψηφίων που συμμετέχουν στην διαδικασία, τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων σε κάθε Business Day και φυσικά με τον αριθμό αιτήσεων για αυτήν την θέση. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες σε σχέση με το πλήθος των αιτήσεων, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κάποιος υποψήφιος να απογοητευτεί αν δεν επιλεγεί σε μία εταιρεία. Είναι πάντα πιθανό να επιλεγεί σε κάποια από τις άλλες επιλογές του.

13. Αν επιλεγώ να συμμετέχω θα λάβω βεβαίωση παρακολούθησης;

Ναι, κάθε υποψήφιος λαμβάνει ξεχωριστή βεβαίωση παρακολούθησης για κάθε Business Day που συμμετείχε, εφόσον όντως προσέλθει εγκαίρως σε αυτό.

14. Πότε θα λάβω την βεβαίωση παρακολούθησης;

Η βεβαίωση παρακολούθησης συνήθως δίνεται σε έντυπη μορφή την ημέρα του Business Day. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, θα την λάβετε ηλεκτρονικά μετά το τέλος των Business Days. Σε περίπτωση που έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από το Business Day και δεν την έχετε λάβει ακόμα, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο businessdays@pan-orama.org αναφέροντας το όνομά σας, την εταιρεία που επισκεφθήκατε και την ημερομηνία της επίσκεψης.

15. Μπορώ να υποβάλω αίτηση για τρίτο πρόσωπο;

Για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη μια αίτηση, θα πρέπει ο ίδιος ο υποψήφιος να προσέλθει για μία σύντομη συνέντευξη στο περίπτερο των Business Days. Το βήμα αυτό είναι απαραίτητο και δεν μπορεί να γίνει με αντιπροσώπευση του υποψηφίου.

16. Είναι απαραίτητο να είναι κάποιος φοιτητής ή απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για να κάνει αίτηση;

Αίτηση μπορεί να υποβάλλει οποιοσδήποτε νέος ηλικίας 18-30 ετών, ανεξαρτήτως επιπέδου εκπαίδευσης. Πριν υποβάλλετε την αίτησή σας, προτείνουμε να μελετήσετε προσεκτικά το προφίλ υποψηφίου που ζητάει κάθε εταιρεία για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να επιλεγείτε.

17. Είμαι μεγαλύτερος των 30 αλλά σπουδάζω ακόμα, μπορώ να συμμετέχω;

Προτεραιότητα για συμμετοχή στα Business Days έχουν οι νέοι ηλικίας 18-30 ετών. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν - αν θέλουν - να υποβάλλουν αίτηση, αλλά θα επιλεγούν μόνο εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από όσους υποψήφιους ηλικίας 18-30 ετών πληρούν τα κριτήρια του προφίλ που έχει οριστεί για το κάθε Business Day.

18. Πέρσι είχα επιλεγεί να συμμετάσχω σε μία εταιρεία η οποία συμμετέχει και φέτος. Επειδή με ενδιαφέρει να εργαστώ στον κλάδο αυτό, θα ήθελα να ξανασυμμετάσχω στο ίδιο Business Day. Γίνεται αυτό;

Αν και δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες φορές θα δηλώσετε την ίδια εταιρεία, γενικά ενθαρρύνουμε τους υποψήφιους να επιδιώκουν την συμμετοχή τους σε διαφορετικές εταιρείες κάθε χρόνο ώστε να διευρύνουν περισσότερο τους ορίζοντές τους.

19. Πέρυσι είχα δηλώσει να συμμετάσχω σε μία εταιρεία και δεν επιλέχθηκα. Αν την δηλώσω και φέτος έχω περισσότερες ελπίδες να επιλεγώ;

Στην αξιολόγηση ενός υποψηφίου λαμβάνεται υπόψη η αίτησή του, η παρουσία του στη σύντομη συνέντευξη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και το βιογραφικό του σημείωμα. Η τελική απόφαση εξαρτάται από το γενικό επίπεδο υποψηφίων, τον αριθμό των θέσεων που προσφέρει η εταιρεία και τον αριθμό των αιτήσεων για αυτές τις θέσεις. Επομένως, η μη επιλογή ενός υποψηφίου να συμμετάσχει σε μια εταιρεία τις προηγούμενες χρονιές, δεν επηρεάζει την απόφαση για τη φετινή υποψηφιότητα.

Στοιχεία Επικοινωνίας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σχετικά με την αίτησή σας στο
businessdays@pan-orama.org


Ακολουθήστε μας