Αναγνωστόπουλος Γιώργος

Διευθύνων Σύμβουλος

Socialab

Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος είναι ιδρυτής της Socialab, μιας διαφημιστικής εταιρείας εστιασμένης στην ψηφιακή προβολή. Ξεκινώντας από ένα άτομο, η Socialab σήμερα απασχολεί 45 στελέχη και συνεργάζεται με πάνω από 80 εθνικά και παγκόσμια εμπορικά σήματα.

Η επαγγελματική πορεία του κ. Αναγνωστόπουλου ξεκινάει το 1994 στα περιοδικά. Το 1999 εργάστηκε στο marketing σε ένα startup στο Southampton, το οποίο λίγο μετά έκανε IPO στο LSE, και το 2002 βρέθηκε σε digital θυγατρική εταιρεία παγκόσμιου διαφημιστικού ομίλου.

Το 2003, παράλληλα, ξεκίνησε να παρέχει περιεχόμενο για τους Southeast European Times, μία έκδοση για Διπλωμάτες στα Βαλκάνια η οποία υποστηρίζεται από το αμερικανικό Πεντάγωνο κάτω από τη EU-COM, και συνέχισε τη συνεργασία για 5 έτη.

Το 2004, ίδρυσε δική του εταιρεία για performance marketing με πελάτες στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και τη Φιλαδέλφεια. Αργότερα, προσχώρησε σε ελληνικό mobile marketing agency, το οποίο μετέπειτα εξαγοράστηκε από ελληνικό επενδυτικό όμιλο στα media, όταν ο ίδιος ήταν Γενικός Διευθυντής.

Σήμερα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε 4 εταιρείες στους κλάδους media/tech σε 3 χώρες και έχει μια μικρή συμμετοχή σε 4 startups.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι εισηγητής στο τμήμα Executive Development στο ALBA Graduate Business School και είναι συχνός ομιλητής σε συνέδρια και ενδοεταιρικές εκπαιδεύσεις για Digital Transformation. Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1.100 στελέχη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.