Αντωνόπουλος Φώτης

Πρόεδρος

GR.EC.A. (Greek eCommerce Association)

Ο Φώτης Αντωνόπουλος κατέχει τη θέση του Group eCommerce Director στο Fais Group of Companies, εταιρεία με πολυεθνική παρουσία και την αντιπροσωπεία μερικών από τα πιο δημοφιλή brands παγκοσμίως (Puma, Under Armour, Fila, Burberry, κτλ.). Παράλληλα, συμμετέχει σε αρκετά eCommerce projects (Adaplo.com, Qrator.com, Pricetracker.gr, OliveShop.com, κτλ).

Ξεκίνησε τη σχέση του με το ηλεκτρονικό εμπόριο το 2001, και μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει στη δημιουργία και στη λειτουργία τους, πλήθος ηλεκτρονικών καταστημάτων. Τα έργα του έχουν κερδίσει περισσότερα από 30 κλαδικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το βραβείο για το «Καλύτερο Ελληνικό eShop 2015» για το MyShoe.gr, καταλαμβάνοντας παράλληλα και την τιμητική 5η θέση στα European eCommerce Awards. Ο ίδιος έχει βραβευθεί ως Digital Manager of the Year (2015) και eCommerce Manager of the Year (2016).

Ο Φώτης κατέχει τη θέση του Προέδρου στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Greek eCommerce Association – GR.EC.A.) και είναι ενεργό μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του Παγκοσμίου Ινστιτούτου για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο (eCommerce Foundation). Έχει σπουδάσει Marketing στο Bournemouth University και Management of Fashion and Luxury brands στο Universita Bocconi.