Business Day

Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Για πέμτη χρονιά συνεχίζουμε δυναμικά τον πολύ επιτυχημένο θεσμό των «Business Day» ο οποίος ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του καθηγητή Ιορδάνη Λαδόπουλου στην ΑΣΟΕΕ.

Πρόκειται για εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων διαφόρων πανεπιστημίων (Πολυτεχνείο, Οικονομικές Σχολές, Σχολές Θετικών Επιστημών κτλ), ηλικίας 18 – 30 ετών, σε πολυεθνικές επιχειρήσεις οι οποίες συνοδεύονται από παρουσιάσεις-σεμινάρια ανώτατων στελεχών των επιχειρήσεων αυτών (πολύ συχνά των ίδιων των Διευθύνοντων Συμβούλων).

Φέτος θα διοργανώσουμε τουλάχιστον 38 «Business Day» με τις εταιρείες και φορείς που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Όλα τα «Business Day» θα πραγματοποιηθούν μετά το Πανόραμα και συγκεκριμένα μεταξύ 25 Απριλίου και 10 Ιουλίου 2017, όμως, για να συμμετάσχει κανείς θα πρέπει να παρευρεθεί κατά τη διάρκεια του τριημέρου (Δείτε παρακάτω «Διαδικασία συμμετοχής»).

Δεν υπάρχει έξτρα κόστος για τις επισκέψεις αυτές με εξαίρεση τα μεταφορικά κόστη προς την Costa Navarino στη Μεσσηνία.

και γλυτώστε χρόνο και κόπο!

Πέρυσι δόθηκε η ευκαιρία σε περίπου 900 νέους και νέες να συμμετάσχουν σε 32 Business Days που πραγματοποιήθηκαν.

Τι θα κερδίσω αν συμμετάσχω;

 • Θα ζήσετε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε εταιρείες εκ των έσω και να συνομιλήσετε με τα ανώτατα στελέχη τους και πολλές φορές με τον/την ίδιο/α τον/την Διευθύνοντα/Διευθύνουσα Σύμβουλο.
 • Θα ενημερωθείτε για το πώς λειτουργούν τα διάφορα τμήματα της εταιρείας από τους διευθυντές των τμημάτων.
 • Συνήθως το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την ανάπτυξη ενός εξειδικευμένου θέματος που αφορά στην εκάστοτε εταιρεία.
 • Θα σας δοθεί η δυνατότητα να επαληθεύσετε θεωρίες που έχετε μάθει στις αίθουσες διδασκαλίας.
 • Θα δικτυωθείτε τόσο με τα στελέχη όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες.
 • Αν τυχαίνει τον καιρό που θα πραγματοποιηθεί το «Business Day» η εταιρεία να αναζητεί προσωπικό, σας δίνετε η ευκαιρία να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση στα στελέχη της επιχείρησης και, ποτέ δεν ξέρετε, μπορεί να προκύψει κάποια ευκαιρία για απασχόληση. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια τουλάχιστον 45 άτομα βρήκαν εργασία ή ευκαιρία πρακτικής μέσα από τα «Business Day».
 • Αν η εταιρεία έχει χώρο παραγωγής θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση.
 • Θα μάθετε από την διευθύντρια/τον διευθυντή ανθρωπίνων πόρων για τις διαδικασίες επιλογής, τα προσόντα που αναζητά η εταιρεία από τα μελλοντικά στελέχη της και πώς να δομήσετε το ιδανικό βιογραφικό για τη συγκεκριμένη εταιρεία.
 • Αλλά ακόμα και αν η εταιρεία που επιλέξετε και σας επιλέξει δεν προσλαμβάνει εκείνη τη εποχή, σίγουρα θα είναι ιδιαιτέρως θετικό για εσάς να έχετε συμπεριλάβει στο βιογραφικό σας αυτή την επίσκεψη όταν στο μέλλον κάνετε αίτηση για κάποια θέση.
 • Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
 • Μπορείτε να το βάλετε στο βιογραφικό σας.
 • Και σίγουρα θα περάσετε πολύ όμορφα!

Φέτος θα διοργανώσουμε Business Day με τις ακόλουθες εταιρείες και φορείς:

US_Embassy_logo
_0002_Costa Navarino logo_RGB
Intralot_logo
papastratos_logo
TheMart_logo
EY_logo
peoplecert165x165
metlife
oracle
eurobank_logo
eurolife_logo
bold ogilvy logo
ellinik_petrelea
generali
McKinsey_logo_blue_cmyk_for-site
olympic_zyth
Pharmathen_logo
titan logo
axa logo new
KPMG_NoCP_RGB
upstream
wind logo new
logo AML_singleline_4colors_reverse final
Acc_Logo
Clayton_official_logo
airport
nbg logo
DEMO_logo
Media_Markt_Greece
_0000_kokkinoout
Xecorporate_logo
th_0015_bd_0004_plaisio-theseis-ergasias
KAYKAS_logo
google
Microsoft_logo
th_0014_bd_0005_logo_sfee_gr
GTlogo

Διαδικασία συμμετοχής

Υπάρχουν δύο επιλογές για να κάνετε αίτηση συμμετοχής:

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Οnline αίτηση, πριν και κατά τη διάρκεια του Πανοράματος.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: να κάνετε χειρόγραφη αίτηση κατά τη διάρκεια το Πανοράματος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:  1) Οποιαδήποτε επιλογή και αν προτιμήσετε, η παρουσία σας κατά τη διάρκεια του Πανοράματος είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ διότι η διαδικασία αίτησης συμμετοχής περιλαμβάνει μια σύντομη συνέντευξη στο χώρο της εκδήλωσης.  

2) Επίσης, η αίτηση συμμετοχής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο αιτών/ούσα θα παρακολουθήσει το ή τα «Business Day» της προτίμησής του/της μιας και θα γίνει αξιοκρατική επιλογή από εμάς και τις εταιρείες.

1η Επιλογή: Online Αίτηση

ΒΗΜΑ 1ο: Από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου μπορείτε να εγγραφείτε και να κάνετε αίτηση συμμετοχής ΠΡΙΝ το Πανόραμα. Για αίτηση κάντε κλικ εδώ: http://www.pan-orama.org/BusinessDays/.

ΒΗΜΑ 2ο: στην πλατφόρμα θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και θα επιλέξετε τα έξι (6) αγαπημένα σας Business Days.

ΒΗΜΑ 3ο: θα πρέπει υποχρεωτικά να επισκεφτείτε το Πανόραμα στις 17-19 Μαρτίου (είτε με το εισιτήριο των 5 ευρώ είτε των 10 ευρώ) όπου θα περάσετε από μια σύντομη συνέντευξη στο περίπτερο των Business Days.

ΒΗΜΑ 4ο: με το πέρας του Πανοράματος – και μόνο τότε- θα πρέπει να στείλετε το βιογραφικό σας στο email businessdays@pan-orama.org αυστηρά μέχρι την Τετάρτη 22 Μαρτίου τα μεσάνυχτα. Για την καλύτερη διαχείριση του βιογραφικού σας, συνιστούμε το όνομα του αρχείου να είναι το ονοματεπώνυμό σας.

ΒΗΜΑ 5ο: σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, θα επιλεχθούν οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες οι οποίοι θα ενημερωθούν με email δέκα, τουλάχιστον, μέρες πριν το εκάστοτε Business Day.

Σας ευχόμαστε να είστε ανάμεσα στους τυχερούς!

2η Επιλογή: Χειρόγραφη Αίτηση

ΒΗΜΑ 1ο: Ελάτε στο Πανόραμα (17-19 Μαρτίου – είτε με το εισιτήριο των 5 ευρώ είτε των 10 ευρώ) και προμηθευτείτε το έντυπο με τις περιγραφές των τουλάχιστον 38 Business Days (Αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον Business Days τις επόμενες μέρες). Αφού το μελετήσετε, επιλέξτε τα έξι (6) αγαπημένα Business Days σας.

ΒΗΜΑ 2ο: συμπληρώστε χειρόγραφα την αίτηση συμμετοχής.

ΒΗΜΑ 3ο: μετά τη συμπλήρωση της αίτησης θα περάσετε από μια σύντομη συνέντευξη στο περίπτερο των Business Day.

ΒΗΜΑ 4ο: μετά το πέρας του Πανοράματος – και μόνο τότε – θα πρέπει να στείλετε το βιογραφικό σας στο email businessdays@pan-orama.org αυστηρά μέχρι την Τετάρτη 22 Μαρτίου τα μεσάνυχτα. Για την καλύτερη διαχείριση του βιογραφικού σας, συνιστούμε το όνομα του αρχείου να είναι το ονοματεπώνυμό σας.

ΒΗΜΑ 5ο: σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, θα επιλεχθούν οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες οι οποίοι θα ενημερωθούν με email δέκα, τουλάχιστον, μέρες πριν το εκάστοτε Business Day.

Σας ευχόμαστε να είστε ανάμεσα στους τυχερούς!

Τι να προσέξετε!

Επειδή επιθυμούμε να σας βοηθήσουμε να δώσετε μια καλή εικόνα στις εταιρείες, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας σε κάποια σημαντικά θέματα ώστε να κερδίσετε το μέγιστο από την εμπερία του «Business Day», εφόσον, φυσικά, επιλεγείται. Άλλωστε από τις λεπτομέρειες θα σας κρίνουν.

Σκόπιμο είναι να είναι επαγγελματική. Για παράδειγμα, ένα κουστούμι κάνει ασύγκριτα καλύτερη εντύπωση από ένα σχισμένο τζιν και αθλητικά παπούτσια. Άλλωστε από τα «Business Day» υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν ευκαιρίες απασχόλησης και η εικόνα σας θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Η επιλογή σας στα «Business Day» ανάμεσα σε πολλούς άλλους υποψηφίους είναι πολύ σημαντική. Επομένως, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε θερμά να είστε συνεπείς όσον αφορά τα deadlines και κυρίως στην παρουσία σας την προκαθορισμένη ώρα της συνάντησης πριν το Business Day που θα παρακολουθήσετε.

Η συμμετοχή σας στα «Business Day» αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να αντλήσετε πληροφορίες για την εταιρεία και να γνωριστείτε με τα στελέχη της. Επομένως, σας παροτρύνουμε να κάνετε ερωτήσεις και να δράττετε της ευκαιρίας να μιλήσετε με τα στελέχη κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και του γεύματος. Ο δυναμισμός, η κοινωνικότητα και η λήψη πρωτοβουλιών είναι χαρακτηριστικά που κάνουν ιδιαιτέρως θετική εντύπωση. Το αντίθετο αποτέλεσμα, έχει, όμως, η υπερβολή, όπως το να μονοπωλεί κάποιος τις ερωτήσεις.

Για τη συμμετοχή σας στα «Business Day» θα σας ζητηθεί το βιογραφικό σας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι προσεγμένο, χωρίς ορθογραφικά και γραμματικά λάθη και το μέγιστο δύο σελίδες. Πέραν του ότι η αξιολόγησή σας βασίζεται στο βιογραφικό σας σε μεγάλο βαθμό το σωστό βιογραφικό μπορεί να είναι το «διαβατήριό» σας για για συνέντευξη με την εταιρεία. Φέτος, στο συνέδριο θα λειτουργήσει “CV corner” στο οποίο θα βρίσκεται για να σας συμβουλεύσει η εξειδικευμένη ομάδα της εταιρείας EMPLOY Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας. 

Πριν έρθετε στο «Business Day» είναι χρήσιμο να έχετε μελετήσει την εταιρεία ενδελεχώς. Αυτό θα φανεί στις ερωτήσεις σας και στις συζητήσεις με τα στελέχη και κάνει πολύ καλή εντύπωση.