Business Days

Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Για τέταρτη χρονιά συνεχίζουμε δυναμικά τον πολύ επιτυχημένο θεσμό των “Business Days” ο οποίος ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του κ. Ιορδάνη Λαδόπουλου στην ΑΣΟΕΕ.

Πρόκειται για εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων διαφόρων πανεπιστημίων (Πολυτεχνείο, Οικονομικές Σχολές, Σχολές Θετικών Επιστημών κτλ), ηλικίας 18 – 30 ετών, σε πολυεθνικές επιχειρήσεις οι οποίες συνοδεύονται από παρουσιάσεις-σεμινάρια ανώτατων στελεχών των επιχειρήσεων αυτών (πολύ συχνά των ίδιων των Διευθύνοντων Συμβούλων).

Φέτος θα διοργανώσουμε 31 «Business Days» με τις εταιρείες και φορείς που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Όλα τα «Business Days» θα πραγματοποιηθούν μετά το Πανόραμα και συγκεκριμένα μεταξύ 10 Μαΐου και 15 Ιουλίου 2016, όμως, για να συμμετάσχει κανείς θα πρέπει να παρευρεθεί κατά τη διάρκεια του τριημέρου (Δείτε παρακάτω “Διαδικασία συμμετοχής”).

Δεν υπάρχει έξτρα κόστος για τις επισκέψεις αυτές με εξαίρεση τα μεταφορικά κόστη προς την Costa Navarino στη Μεσσηνία.

Πέρυσι δόθηκε η ευκαιρία σε περίπου 900 νέους και νέες να συμμετάσχουν σε 25 Business Days που πραγματοποιήθηκαν.

Τι θα κερδίσω αν συμμετάσχω;

 • Θα ζήσετε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε εταιρείες εκ των έσω και να συνομιλήσετε με τα ανώτατα στελέχη τους και πολλές φορές με τον/την ίδιο/α τον/την Διευθύνοντα/Διευθύνουσα Σύμβουλο.
 • Θα ενημερωθείτε για το πώς λειτουργούν τα διάφορα τμήματα της εταιρείας από τους διευθυντές των τμημάτων.
 • Συνήθως το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την ανάπτυξη ενός εξειδικευμένου θέματος που αφορά στην εκάστοτε εταιρεία.
 • Θα σας δοθεί η δυνατότητα να επαληθεύσετε θεωρίες που έχετε μάθει στις αίθουσες διδασκαλίας.
 • Θα δικτυωθείτε τόσο με τα στελέχη όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες.
 • Αν τυχαίνει τον καιρό που θα πραγματοποιηθεί το «Business Day» η εταιρεία να αναζητεί προσωπικό, σας δίνετε η ευκαιρία να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση στα στελέχη της επιχείρησης και, ποτέ δεν ξέρετε, μπορεί να προκύψει κάποια ευκαιρία για απασχόληση.Τα προηγούμενα τρία χρόνια τουλάχιστον 30 άτομα βρήκαν εργασία ή ευκαιρία πρακτικής μέσα από τα «Business Days».
 • Αν η εταιρεία έχει χώρο παραγωγής θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση.
 • Θα μάθετε από την διευθύντρια/τον διευθυντή ανθρωπίνων πόρων για τις διαδικασίες επιλογής, τα προσόντα που αναζητά η εταιρεία από τα μελλοντικά στελέχη της και πώς να δομήσετε το ιδανικό βιογραφικό για τη συγκεκριμένη εταιρεία.
 • Αλλά ακόμα και αν η εταιρεία που επιλέξετε και σας επιλέξει δεν προσλαμβάνει εκείνη τη εποχή, σίγουρα θα είναι ιδιαιτέρως θετικό για εσάς να έχετε συμπεριλάβει στο βιογραφικό σας αυτή την επίσκεψη όταν στο μέλλον κάνετε αίτηση για κάποια θέση.
 • Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
 • Μπορείτε να το βάλετε στο βιογραφικό σας.
 • Και σίγουρα θα περάσετε πολύ όμορφα!

Φέτος θα διοργανώσουμε 31 Business Days με τις ακόλουθες εταιρείες:

_0002_Costa Navarino logo_RGB
_0002_INTRALOT logo_
papastratos2
polembros
metlife
ey
_0000_kokkinoout
iri_logo
bosh2016_logo
oracle
cosmote2
generali
ellinik_petrelea
McKinsey_logo_blue_cmyk_for-site
olympic_zyth
accenture
wind
airport
ikea_logo
iSquare
MEDIASATURNNN
xo_0006_pharmathenlogo
upstream
Microsoft_logo
famar
_0003_Ελληνικό logo Χαμηλή Ανάλυση
th_0015_bd_0004_plaisio-theseis-ergasias
google
logowithoutrepresentatives
th_0014_bd_0005_logo_sfee_gr
MEGARO_LOGO_GR_4C gia site
peoplecert165x165
Διαδικασία συμμετοχής

Υπάρχουν δύο επιλογές για να κάνετε αίτηση συμμετοχής:

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Οnline αίτηση, πριν και κατά τη διάρκεια του Πανοράματος. Οι online αιτήσεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου και θα υπάρξει ενημέρωση τόσο εδώ όσο και μέσω post στη σελίδα μας στο Facebook.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: να κάνετε χειρόγραφη αίτηση κατά τη διάρκεια το Πανοράματος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:  1) Οποιαδήποτε επιλογή και αν προτιμήσετε, η παρουσία σας κατά τη διάρκεια του Πανοράματος είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ διότι η διαδικασία αίτησης συμμετοχής περιλαμβάνει μια σύντομη συνέντευξη στο χώρο της εκδήλωσης.  

2) Επίσης, η αίτηση συμμετοχής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο αιτών/ούσα θα παρακολουθήσει το ή τα “Business Day” της προτίμησής του/της μιας και θα γίνει αξιοκρατική επιλογή από εμάς και τις εταιρείες.

1η Επιλογή: Online Αίτηση

ΒΗΜΑ 1ο: στην πλατφόρμα θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και θα επιλέξετε τα έξι (6) αγαπημένα σας Business Days.

ΒΗΜΑ 2ο: θα πρέπει υποχρεωτικά να επισκεφτείτε το Πανόραμα στις 1-3 Απριλίου (είτε με το εισιτήριο των 5 ευρώ είτε των 10 ευρώ) όπου θα περάσετε από μια σύντομη συνέντευξη στο περίπτερο των Business Days.

ΒΗΜΑ 3ο: με το πέρας του Πανοράματος – και μόνο τότε- θα πρέπει να στείλετε το βιογραφικό σας στο email businessdays@pan-orama.org μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου τα μεσάνυχτα, αυστηρώς.

ΒΗΜΑ 4ο: σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, θα επιλεχθούν οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες οι οποίοι θα ενημερωθούν με email δέκα, τουλάχιστον, μέρες πριν το εκάστοτε Business Day.

Σας ευχόμαστε να είστε ανάμεσα στους τυχερούς!

Κάντε Αίτηση Εδώ

2η Επιλογή: Χειρόγραφη Αίτηση

ΒΗΜΑ 1ο: ελάτε στο Πανόραμα (1-3 Απριλίου – είτε με το εισιτήριο των 5 ευρώ είτε των 10 ευρώ) και προμηθευτείτε το έντυπο με τις περιγραφές των 31 Business Days. Αφού το μελετήσετε, επιλέξτε τα έξι (6) αγαπημένα σας Business Days.

ΒΗΜΑ 2ο: συμπληρώστε χειρόγραφα την αίτηση συμμετοχής.

ΒΗΜΑ 3ο: μετά τη συμπλήρωση της αίτησης θα περάσετε από μια σύντομη συνέντευξη στο περίπτερο των Business Days.

ΒΗΜΑ 4ο: μετά το πέρας του Πανοράματος – και μόνο τότε – θα πρέπει να στείλετε το βιογραφικό σας στο email businessdays@pan-orama.org μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου τα μεσάνυχτα, αυστηρώς.

ΒΗΜΑ 5ο: σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, θα επιλεχθούν οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες οι οποίοι θα ενημερωθούν με email δέκα, τουλάχιστον, μέρες πριν το εκάστοτε Business Day.

Σας ευχόμαστε να είστε ανάμεσα στους τυχερούς!

Τι να προσέξετε!

Επειδή επιθυμούμε να σας βοηθήσουμε να δώσετε μια καλή εικόνα στις εταιρείες, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας σε κάποια σημαντικά θέματα ώστε να κερδίσετε το μέγιστο από την εμπερία του «Business Days», εφόσον, φυσικά, επιλεγείται. Άλλωστε από τις λεπτομέρειες θα σας κρίνουν.

Σκόπιμο είναι να είναι επαγγελματική. Για παράδειγμα, ένα κουστούμι κάνει ασύγκριτα καλύτερη εντύπωση από ένα σχισμένο τζιν και αθλητικά παπούτσια. Άλλωστε από τα «Business Days» υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν ευκαιρίες απασχόλησης και η εικόνα σας θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Το να επιλεχθείτε από εμάς και τις επιχειρήσεις για να συμμετάσχετε στα «Business Days» ανάμεσα σε πολλούς άλλους υποψηφίους είναι πολύ σημαντικό. Επομένως, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε θερμά να είστε συνεπείς όσον αφορά τα deadlines και κυρίως στην παρουσία σας την προκαθορισμένη ώρα της συνάντησης πριν το Business Day που θα παρακολουθήσετε.

Η συμμετοχή σας στα «Business Days» αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να αντλήσετε πληροφορίες για την εταιρεία και να γνωριστείτε με τα στελέχη της. Επομένως, σας παροτρύνουμε να κάνετε ερωτήσεις και να δράτετε της ευκαιρίας να μιλήσετε με τα στελέχη κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και του γεύματος. Ο δυναμισμός, η κοινωνικότητα και η λήψη πρωτοβουλιών είναι χαρακτηριστικά που κάνουν ιδιαιτέρως θετική εντύπωση. Το αντίθετο αποτέλεσμα, έχει, όμως, η υπερβολή, όπως το να μονοπωλεί κάποιος τις ερωτήσεις.

Για τη συμμετοχή σας στα «Business Days» θα σας ζητηθεί το βιογραφικό σας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι προσεγμένο, χωρίς ορθογραφικά και γραμματικά λάθη και το μέγιστο δύο σελίδες. Πέραν του ότι θα βασιστούμε σε μεγάλο βαθμό στο βιογραφικό για να σας αξιολογήσουμε, μπορεί να προκύψει και κάποια ευκαιρία για συνέντευξη με την εταιρεία.

Πριν έρθετε στο «Business Day» είναι χρήσιμο να έχετε μελετήσει την εταιρεία ενδελεχώς. Αυτό θα φανεί στις ερωτήσεις σας και στις συζητήσεις με τα στελέχη και κάνει πολύ καλή εντύπωση.

Business Days 2014

Photogallery