ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Κάντε κλικ στη θεματολογία που σας ενδιαφέρει για να δείτε τους εισηγητές

Το πάνελ οργάνωσε για εμάς η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Φέτος, τιμώμενος κλάδος στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας είναι η ναυτιλία και έτσι έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στο πάνελ τον Πρόεδρο την ΕΕΕ κύριο Θεόδωρο Βενιάμη καθώς και τρεις πολύ αξιόλογους εφοπλιστές.

 • Βενιάμης Θεόδωρος, Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Golden Union Shipping Co. S.A.
 • Δρ. Κούστας Ιωάννης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος Δ.Σ., Danaos Corporation
 • Μακρυμίχαλος Γεώργιος, Αναπληρωτής Ταμίας της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, Πρόεδρος, Empros Lines Shipping Co. Sp. S.A.
 • Παλαιολόγος Γιάννης, Δημοσιογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή» (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ)
 • Προκοπίου Ιωάννα, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Prominence Maritime S.A. & Sea Traders S.A.


Ο ασφαλιστικός κλάδος αλλάζει δραματικά λόγω της τεχνολογίας και των νέων καταναλωτικών αναγκών όπως είναι η εξατομικευμένη ασφάλιση. Είναι από τους πιο ανερχόμενους τομείς και προσφέρει πολλές ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους από κάθε κατεύθυνση όπως μαθηματικούς, στατιστικούς, πληροφορικούς, οικονομικούς κτλ. Οι εισηγητές μας θα μιλήσουν για αυτές τις νέες τάσεις και θα αναδείξουν θέσεις εργασίας που μπορεί να μην είχατε φανταστεί ότι προσφέρει ο κλάδος αυτός.


H μεγαλύτερη ίσως στρατηγική πρόκληση με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπες σήμερα οι επιχειρήσεις σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους. Οι ραγδαίες και συνεχείς εξελίξεις στην τεχνολογία οδηγούν τον καταναλωτή σε νέες συνήθειες και συμπεριφορές, οι οποίες διαμορφώνουν με τη σειρά τους ένα εντελώς νέο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον το οποίο, έχει, ασφαλώς, επίδραση και στην απασχόληση. Ποιες νέες θέσεις εργασίες δημιουργούνται και ποιες κινδυνεύουν;

 • Βυζάς Hλίας, Εταίρος, Επικεφαλής τμήματος Performance Improvement και Data Analytics Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Επικεφαλής του τμήματος Data Analytics Center of Excellence, ΕΥ Ελλάδος
 • Ζακόπουλος Φίλιππος, Managing Partner, Found.ation
 • Κονταξάκης Παντελής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Εταιρειών Χρυσή Ευκαιρία Α.Ε (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ & ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ)
 • Μοάτσος Ερρίκος, Διευθύνων Σύμβουλος, AXA Ασφαλιστική
 • Πετρίδης Ανέστης, Επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής, Όμιλος EUROBANK


Εισηγήσεις κυρίας Hanappe και Τουρίδη

Εκπρόσωποι του Ιδρύματος Fulbright θα παρουσιάσουν τα προγράμματα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές, έρευνα ή σεμινάρια στις Η.Π.Α.  Θα αναφερθούν οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες, το χρονοδιάγραμμα καθώς και το τι καλύπτει μία υποτροφία Fulbright.  Στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση για τα κριτήρια επιλογής μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στις Η.Π.Α., ποια είναι η προετοιμασία, ο χρονικός ορίζοντας που απαιτείται καθώς και πως μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι σπουδές αυτές.  Η παρουσίαση αφορά φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και το ευρύτερο κοινό. Στο τέλος της παρουσίασης θα δοθεί η δυνατότητα για ερωτήσεις – απαντήσεις.

Εισήγηση κυρίας Ιορδάνογλου

Ηγετικές ικανότητες για νέους επαγγελματίεςΜία έρευνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ποιες ηγετικές ικανότητες χρειάζονται οι νέοι επαγγελματίες ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά ένα αβέβαιο και γεμάτο προκλήσεις μέλλον; Μέσα από συνεντεύξεις με ηγέτες, επιχειρηματίες, υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού και ακαδημαϊκούς ηγεσίας και νευρο-ηγεσίας από την Ευρώπη και την Αμερική αναδεικνύονται οι κρίσιμες και χρήσιμες ικανότητες (π.χ. συναισθηματική νοημοσύνη, ακεραιότητα, αισιοδοξία, δημιουργική επίλυση προβλημάτων,) που τα πανεπιστήμια αλλά και οι εταιρίες/οργανισμοί πρέπει να αναπτύξουν στους μελλοντικούς ηγέτες.

 • Ιορδάνογλου Δήμητρα, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο | Υπότροφος Fulbright
 • Σιάκου Χάναπε Έλς, Υπεύθυνη Ελληνικού Προγράμματος Υποτροφιών, Ίδρυμα Fulbright
 • Τουρίδης Νικόλαος, Εκπαιδευτικός Σύμβουλος/Υπεύθυνος Αμερικανικού Προγράμματος Υποτροφιών, Ίδρυμα Fulbright
Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην Μεταφορά τεχνογνωσίας (Technology Transfer) από την εφαρμοσμένη έρευνα (Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Ερευνητές, Ερευνητικά Έργα) για την εμπορική εφαρμογή ερευνητικών αποτελεσμάτων και δημιουργία R&D startups. Τεχνικές, skills, διαδικασίες, Intellectual Property και παραδείγματα θα αναφερθούν και συζητηθούν. Το panel αφορά νέους επιστήμονες από όλους τους κλάδους, μαθητές και ενδιαφερόμενους οι οποίοι θέλουν να παράξουν καινοτομία από εκμετάλλευση ερευνητικών αποτελεσμάτων και να ιδρύσουν εταιρίες (research startups).


Τέσσερις καταξιωμένοι άνθρωποι του τουρισμού θα μιλήσουν για τις τάσεις και ευκαιρίες συνολικά στον τουρισμό, αλλά και σε εξειδικευμένα τομείς όπως ο γαστρονομικός και ο πολιτισμικός. Επίσης, θα συζητηθεί ο ρόλος της τεχνολογίας και της επίδρασής της στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Τι ζητούν οι επιχειρήσεις  από τους νέους: Σπουδές συνδυαζόμενες με τις κατάλληλες δεξιότητες αλλά και με την κατάλληλη Στάση/Διάθεση/Συμπεριφορά (attitude) των νέων. Ανάλυση όλων των παραπάνω και  αληθινά  παραδείγματα από την εμπειρία μου.

 Ο αποτελεσματικός δρόμος για να βρούν οι νέοι την δουλειά που ονειρεύονται  (αυτοαξιολόγηση, στόχοι προσωπικοί και επαγγελματικοί, κλάδοι και εταιρίες-στόχοι για δουλειά, στρατηγικές προσέγγισης  των εταιριών-στόχων, βιογραφικό, cover letter, συνέντευξη. Και μετά την πρόσληψη; Ολα με πραγματικά παραδείγματα.

 • Χλουβεράκης Μανώλης, Επίτιμος Πρόεδρος και μέλος ΚΕΜΕΛ, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος, Johnson & Johnson Hellas ΑΕΒΕ


H παρουσίαση της Intralot απευθύνεται σε όλους τους συμμετέχοντες και αφορά στους τρόπους με τους οποίους η εταιρεία ευνοεί, ενισχύει και στηρίζει τόσο την καινοτομία μέσα στον οργανισμό αλλά και τη δυνατότητα η καινοτομία αυτή, να προέρχεται από το σύνολο των εργαζομένων ανεξαρτήτως θέσης ή ειδικότητας. Αναλυτικότερα, παρουσιάζεται το τελευταίο interactive event που διοργανώθηκε πρόσφατα, ιδέες που γεννήθηκαν μέσα από τη διαδικασία αυτή και πώς αυτές συμπληρώνουν ή ενισχύουν το συνολικό προϊοντικό μείγμα της εταιρείας.Σε κάθε στοχευμένη αναζήτηση εργασίας και επιτυχημένη επιλογή προσωπικού, βρίσκουμε πλέον την πλατφόρμα του LinkedIn να παίζει από έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους. Όπως κάθε διαδικασία όμως, έχει νόημα να την παρακολουθήσουμε από την αρχή ως το τέλος, ώστε να κατανοήσουμε τόσο τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσει ένας υποψήφιος για να χτίσει το personal brand του και να αναζητήσει τον επόμενο εργοδότη του, όσο και αυτά που ακολουθεί ένας recruiter για να εντοπίσει το επόμενο ταλέντο που θα στελεχώσει μια θέση.