Γεωργακάκης Ανδρέας

Συντονιστής Ξένων Προτύπων

Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ

Ο Ανδρέας Γεωργακάκης είναι γεωπόνος με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα της Βιολογικής Γεωργίας.

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιολογική Γεωργία στο Πανεπιστήμιο του Wageningen.

Εργάστηκε στον οργανισμό ελέγχου & πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ ως ελεγκτής μονάδων ζωικής παραγωγής & μελισσοκομίας καθώς επίσης και ως project manager Ευρωπαϊκών προγραμμάτων σχετικών με την επαγγελματική κατάρτιση σε θέματα Βιολογικής Γεωργίας. Συνέβαλε επίσης στην διάδοση των πρακτικών της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας (Community Supported Agriculture) στην Ελλάδα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται στο Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ, ως συντονιστής του Τμήματος Ξένων Προτύπων και εκπροσωπεί το ΒΙΟΕΛΛΑΣ στην Επιτροπή Πιστοποίησης του Προτύπου Βιοκυκλικής Φυτοπονίας, που αποτελεί το πρώτο παγκόσμια αναγνωρισμένο πρότυπο από το IFOAM για vegan βιολογικά προϊόντα. Από το 2015 είναι αναπληρωτής αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο του IFOAM EU και από το 2017 εκπροσωπεί το IFOAM EU στις Ομάδες Διαλόγου της Κοινωνίας των Πολιτών της Κομισιόν (Civil Dialogue Groups) σχετικά με την ελαιοκομία, την αιγοπροβατοτροφία και τη μελισσοκομία.