Κοντορούσης Λευτέρης

Tυπογράφος

KΟΝΤΟΡΟΥΣΗΣ Γραφικές Τέχνες

O Λευτέρης Κοντορούσης είναι τυπογράφος, συνιδιοκτήτης στο τυπογραφείο «Κοντορούσης», τη συνέχεια της οικογενειακής επιχείρησης που ίδρυσε ο πατέρας του το 1961.

Ξεκίνησε να εργάζεται στο τυπογραφείο το 1995, μαθαίνοντας σταδιακά όλες τις όψες της λειτουργίας της επιχείρησης και της τυπογραφικής διαδικασίας. Σήμερα συμμετέχει στη διαχείριση και την οργάνωση της παραγωγής του τυπογραφείου με επίκεντρο καλύτερη δυνατή υλοποίηση των δημιουρικών εργασιών, εφαρμόζοντας παραδοσιακές και καινοτόμες μεθόδους και υλικά.

Στόχος του είναι να συμβάλλει στην εξέλιξη της εξειδίκευσης που απολαμβάνει την αναγνώριση της αγοράς σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο και να συνεργεί σε παραγωγές που αναδεικνύουν την τέχνη της τυπογραφίας.

Το τυπογραφείο «Κοντορούσης» έχει διακριθεί στα Ελληνικά Βραβεία Εκτύπωσης και δεκάδες φορές σε θεσμούς όπως τα βραβεία ΕΒΓΕ, Ερμής και Epica.

Το 2006 δημιούργησε το «Χαρτοβασίλειον», μια εμπορική εταιρεία που κατασκευάζει χαρτικά είδη και χάρτινα αντικείμενα που συνδυάζουν τη χρηστικότητα με τον άρτιο σχεδιασμό και την ποιοτική παραγωγή.
Σε συνεργασία με καταξιωμένους σχεδιαστές το «Χαρτοβασίλειον» έχει δημιουργήσει προϊόντα που έχουν βραβευθεί με Red dot, ED award, EBΓΕ, και Ερμής design
και έχουν απήχηση σε καταναλωτές σε τρείς ηπείρους.

Ο Λευτέρης Κοντορουσης σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Πειραιά και γραφιστική στον ΑΚΤΟ. Το αγαπημένο του χρώμα είναι Pantone 356.