Κούβελας Γιώργος

Διευθύνων Σύμβουλος

Κούβελας α.ε.β.ε

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Απόφοιτος του 2ου Γενικού Λυκείου Δραπετσώνας. Αφού δεν κατάφερε να περάσει μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, σε κάποιο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αποφάσισε να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και να εργαστεί στην οικογενειακή βιοτεχνία, η οποία δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή πλαστικών ειδών εστίασης από μελαμίνη και στις μηχανουργικές κατασκευές. Πέρασε σαν εργαζόμενος από όλα τα πόστα. Από την παραγωγή μέχρι την πώληση & διάθεση των προϊόντων.

Μετά από 3 χρόνια (1993) και αφού έχει παρακολουθήσει διαφόρων ειδών σεμινάρια (διοίκηση επιχειρήσεων, διαχείριση αποθήκης, γραφιστική κ.τ.λ.)   αποφασίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρίας, δημιουργώντας τμήμα μεταξοτυπίας με σκοπό να διακοσμεί τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα της εταιρίας (ποτήρια, κούπες, σταχτοδοχεία), αλλά και με βλέψεις να επεκταθεί σε όλα τα γυάλινα & πορσελάνινα είδη εστίασης. Πολύ γρήγορα δικαιώθηκε για αυτή την απόφαση, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα διακόσμησης γυαλιού και πορσελάνης.

Η εταιρία αλλάζει νομική μορφή το 1998 και γίνεται ανώνυμη εταιρία. Με πάθος και εμμονή στη λεπτομέρεια, συνέχισε να ψάχνει για νέες τεχνικές και εφαρμογές. Το 2008 εφαρμόζει τις τεχνικές του δημιουργώντας πολυτελείς συσκευασίες τροφίμων & ποτών με σκοπό τη βελτίωση της εξαγωγικής εικόνας των ελληνικών προϊόντων. Πολλές από αυτές έχουν έχουν κατ’ επανάληψη βραβευτεί, και εκτεθεί στην Eλλάδα και το εξωτερικό.