Ορφανού Φαίη

Σύμβουλος Καινοτομίας | Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης

ΑΕΛΙΑ (capacity building lab)

Η Φαίη Ορφανού είναι σύμβουλος καινοτομίας και σύμβουλος επαγγελματικής ενδυνάμωσης, συνιδρύτρια της ΑΕΛΙΑ, ενός οργανισμού επαγγελματικής ενδυνάμωσης (capacity building lab).

Με σπουδές Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (King’s College) ανέπτυξε αρχικά καριέρα ως δικηγόρος σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας.

Από το 2009 έως το 2012 υπηρέτησε ως Ειδική Γραμματέας Ευρωπαϊκών Πόρων στο Υπουργείο Παιδείας όπου σχεδίασε, προώθησε και χρηματοδότησε κομβικά έργα στο πεδίο της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού καθώς και ερευνητικά προγράμματα.

Σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Καινοτομίας για το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Από το 2012 η καριέρα της εξελίχθηκε ως σύμβουλος καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας, παρέχοντας υπηρεσίες σε projects για Πανεπιστήμια (ΕΜΠ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο), Ερευνητικούς Οργανισμούς (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης) και στην εταιρεία ελεγκτών και συμβούλων επιχειρήσεων Grant Thornton, ενώ παράλληλα εκπληρώνει την αποστολή της στην ΑΕΛΙΑ ως εκπαιδεύτρια, μέντορας και επαγγελματική «ενδυναμώτρια».

Από την ίδρυση της ΑΕΛΙΑ το 2013, έχει (συσ)σχεδιάσει και υλοποιήσει, με την ομάδα της ΑΕΛΙΑ, και τα 3 μεγάλα projects της ΑΕΛΙΑ στηρίζοντας επαγγελματίας στην περιφερειακή Ελλάδα  ενώ έχει υλοποιήσει περισσότερα από 120 εκπαιδευτικά εργαστήρια επαγγελματικής ενδυνάμωσης και έχει προσφέρει επαγγελματική ενδυνάμωση (μέσω mentoring ή συμβουλών) σε πάνω από 70 επαγγελματίες ή/και φοιτητές.