Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας
Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης

Φέτος εγκαινιάζουμε τις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.

Επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων θα σας παρουσιάζουν για περίπου μισή ώρα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θεματολογίες και μετά θα ακολουθεί ελεύθερη συζήτηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Χωρητικότητα θέσεων: 25 άτομα. Δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για να παρακολουθήσει κανείς τις συζητήσεις, ούτε προεγγραφή. Θα εξυπηρετηθούν οι πρώτοι 25 που θα καθήσουν στο τραπέζι.

Πρόγραμμα συζητήσεων

Technology Transforms Travel

Δημήτρης Κόσσυφας, Head of Travel, Google
Παρασκευή 20 Μαρτίου, 16:00 – 17:00
Φουαγιέ

Περιγραφή: Το internet και η τεχνολογία προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια για να μετασχηματιστεί ακόμα περισσότερο ο κλάδος του τουρισμού. Το 2015 εκτιμάται ότι τα συνολικά έσοδα από διαδικτυακή επιχειρηματική δραστηριότητα στον τουρισμό θα φτάσουν τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια  ή το 35% του συνόλου. Ήδη παρατηρούμε όμως νέα επιχειρηματικά μοντέλα που βασίζονται πρωτίστως στην τεχνολογία και στο διαδίκτυο με εταιρίες όπως η Airbnnb, η Uber και η Hotel Tonight να έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των χρηστών αλλά και των μεγάλων επενδυτών παγκοσμίως.

Εμπειρίες απο το Silicon Valley

Καμπίτσης Σπύρος, Financial Advisor, Ameriprise Financial

Μπελιμπασάκης Μάριος, Α΄Γραμματέας Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, Υπουργείο Εξωτερικών
Παρασκευή 20 Μαρτίου, 17:45 – 18:45
Φουαγιέ

Περιγραφή: Οι δρόμοι του κυρίου Καμπίτση (Σπύρος) και του κυρίου Μπελιβασάκη (Μάριος) διασταυρώθηκαν εδώ και μερικά χρόνια στο San Francisco. Ο Σπύρος ζει και εργάζεται στο Silicon Valley από το 1988 με ειδίκευση στη χρηματοοικονομική ανάλυση. Ο Μάριος υπηρέτησε στο Γεν. Προξενείο της Ελλάδας στο San Francisco (2008-2014) ως Εμπορικός Ακόλουθος.

Θα μοιραστούν μαζί σας τις εκεί εμπειρίες τους, τι κάνει τόσο ξεχωριστό αυτό το κομμάτι του San Francisco και για ποιους λόγους πολλές χιλιάδες νέοι θέλουν να ζήσουν σε αυτή τη γωνιά του κόσμου. Πέραν των επαγγελματικών αναφορών, θα σας δώσουν και μια ζωντανή γεύση από την προσωπική τους καθημερινότητα.

Τί είναι το ΣΕΣ 2014-2020;
Μπορεί να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση ή την ιδέα μου;

Κωνσταντίνος Ζώμπος, Απόφοιτος Α.Σ.Ο.Ε.Ε., Ιδρυτής της Add Advantage, Accounting & Business Consulting
Σάββατο 21 Μαρτίου, 13:45 – 14:45
Φουαγιέ

Περιγραφή: Ο κ. Κωνσταντίνος Ζώμπος, ιδρυτής της Add Advantage, Accounting & Business Consulting, θα παρουσιάσει συνοπτικά το περίγραμμα της νέας Προγραμματικής περιόδου 2014-2020 δίνοντας έμφαση στους τρόπους εύρεσης και υλοποίησης προγραμμάτων χρηματοδότησης που ενισχύουν την νέα επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια.

Στόχος της συζήτησης είναι να αντιληφθούν οι συμμετέχοντες τις ευκαιρίες που δίνονται αλλά κυρίως να τις κάνουν πράξη στη δική τους επιχείρηση ή να χρηματοδοτήσουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα.

Analytical Science and Technology-Applications across pharma industry

Καραγάνης Γιάννης, Head of Analytical Science and Technology – Global Quality, FAMAR
Σάββατο 21 Μαρτίου, 15:30 – 16:30
Φουαγιέ

Περιγραφή: Scope of discussion:

  1. Scope of work for an Αnalytical department/Quality Control in pharma industry.
  2. What are the skills and competencies that should constitute the candidate’s profile.
  3. Quality Control or RnD? Differences, similarities and how new age pharma presages conjunction of the two functions in Quality by Design.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – Σημαντικός πυλώνας της στρατηγικής μίας επιχείρησης.

Έλλη Νιχωρλή, Face- to- Face Individual Products Sales Executive, MetLife
Σάββατο 21 Μαρτίου, 17:15 – 18:15
Φουαγιέ

Περιγραφή: Η κα Έλλη Νιχωρλή, Face- to- Face Individual Products Sales Executive της MetLife στην Ελλάδα, θα μιλήσει για το πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μίας επιχείρησης, ενώ μέσα από διαδραστικό workshop με τους συμμετέχοντες στην συζήτηση, θα παρουσιαστούν οι παράμετροι για τον σχεδιασμό ενεργειών ΕΚΕ, λαμβάνοντας υπόψη τους πόρους που διαθέτει η επιχείρηση ώστε να επιλέξει τις κατάλληλες δράσεις που θα προσθέσουν εταιρική αξία.

Ασφαλιστική Εταιρία – Μπορεί να θεωρηθεί Employer of Choice;

Ζερβουδάκης Γιώργος, Head of Face-to-Face Distribution, MetLife
Κυριακή 22 Μαρτίου, 13:45 – 14:45
Φουαγιέ

Περιγραφή: Ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, Head of Face-to-Face Distribution της MetLife στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει τη δομή μιας ασφαλιστικής εταιρίας, κυρίως όμως θα ανταλλάξει απόψεις με τους συμμετέχοντες στην συζήτηση ως προς το αν θα μπορούσε μία ασφαλιστική εταιρία να είναι employer of choice αλλά και πώς φαντάζονται οι νέοι το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου και τις πιθανές προοπτικές που περιλαμβάνει ο συγκεκριμένος επαγγελματικός προσανατολισμός.

Ευκαιρίες στον Τουρισμό

Κοκοτός Φώτης, Επιχειρηματίας στον Τουρισμό και τις Κατασκευές, Τεχνικός Σύμβουλος Σχεδιασμού
Κυριακή 22 Μαρτίου, 15:30 – 16:30
Φουαγιέ

Περιγραφή: Η Ελλάδα, ακόμη και σήμερα, δεν έχει πιστέψει πλήρως στις μεγάλες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες του Τουρισμού. Είναι, όμως, τουριστικά υπανάπτυκτη σε σχέση με τις δυνατότητές της, ενώ θα έπρεπε να ανήκει εδώ και χρόνια στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως.

Στη συζήτηση αυτή θα εξηγηθούν τα πεδία στα οποία πρέπει να στοχευθούν επενδύσεις, θα δοθούν επιχειρηματικά εναύσματα, και θα εξηγηθούν προοπτικές καριέρας στον κλάδο.

Τουρισμός δεν είναι μόνον υποδομές, όπως τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, αλλά είναι η συνολική εμπειρία που αποκομίζει ο επισκέπτης της χώρας μας, κι έτσι υπάρχουν πολλές άγνωστες εκφάνσεις που προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης σε επιχειρηματικά σκεπτόμενους πολίτες.

Η αγορά του sports management και της αθλητικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ευκαιρίες καριέρας και ανάπτυξης επιχειρηματικότητας

Λεπενιώτης Νίκος, Εμπορικός Διευθυντής, ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κυριακή 22 Μαρτίου, 17:15 – 18:15
Φουαγιέ

ΠεριγραφήH αγορά του Αθλητισμού στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία 20 χρόνια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, οι επιτυχίες των ελληνικών ομάδων και αθλητών καθώς και η ανάγκη του κόσμου για άθληση και ψυχαγωγία έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες ανάπτυξης της αθλητικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Ποιο είναι όμως το μέγεθος της Ελληνικής αγοράς και ποιοι οι βασικοί άξονες ανάπτυξης της? Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι τομείς της αθλητικής επιχειρηματικότητας και πως συνδέουντα τα αθλητικά γεγονότα με την ανάπτυξη θέσεων εργασίας και επιχειρηματικότητας? Ποιες είναι οι ευκαιρίες της αγοράς και ποια η σπουδαιότητα του σωστού sport management στην εξέλιξη και βελτίωση των συνθηκών της αγοράς του Αθλητισμού?