Σταυροπούλου Όλγα

Managing Partner

Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε.

Η Όλγα Σταυροπούλου είναι αυτοδημιούργητη (κοινωνική) επιχειρηματίας που διακρίνεται για την παραγωγή καινοτόμου περιεχομένου και το σχεδιασμό έργων (100+ εκ των οποίων πολλά βραβευμένα) για την ενίσχυση της δια βίου μάθησης, επαγγελματικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, όπως επίσης για τις άκρως επιτυχημένες, μεγάλης κλίμακας, εκστρατείες ευαισθητοποίησης που εμπλέκουν και ενθουσιάζουν χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες.

Το 2000 (συν)ίδρυσε τη Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. και το 2011 την Κοινωνική Επιχείρηση «knowl» για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση. Από το 2001 έως σήμερα είναι η Εθνική Συντάκτρια του Τακτικού Ευρωβαρομέτρου (Ευρωπαϊκή Επιτροπή). Το 2014 επιλέχθηκε ως Πρέσβειρα για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας για την Ελλάδα και μεταξύ άλλων είναι και η Συντονίστρια του δικτύου Mellon_W για την ενίσχυση των γυναικών και την αύξηση της συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας. Το 2015 – 2016 διατέλεσε Διευθύντρια Δημιουργικού, Επικοινωνίας & Ψηφιακού Περιεχομένου του Γραφείου Υποψηφιότητας Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Είναι εκ των δημιουργών και Πρέσβειρα (Angel) του Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon, διεθνώς αναγωνρισμένη σύμβουλος, με ένα κορυφαίο και ευρύ παγκόσμιο δίκτυο συνεργασιών και διακεκριμένη Μέντορας, Coach και Strengths Expert Practitioner έχοντας αναπτύξει καινοτόμα μοντέλα επαγγελματικής ανάπτυξης και μετάδοσης γνώσης. Είναι Πολιτικός Επιστήμονας και Κοινωνιολόγος (Northeastern, ΗΠΑ) και κάτοχος μεταπτυχιακού Διεθνών Πολιτικών Σπουδών (ULB, Βέλγιο).