Θεμιστοκλέους Μαρίνος

Καθηγητής

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ο Μαρίνος Θεμιστοκλέους είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων και Διευθυντής του Εργαστηρίου Δικτυοκεντρικών Συστημάτων και Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Επίσης, είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Βρετανικού οργανισμού Blockchain Business Board.

Στο παρελθόν είχε διατελέσει Λέκτορας και στη συνέχεια Επίκουρος Καθηγητής στο Brunel University του Λονδίνου καθώς επίσης και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bocconi της Ιταλίας και στο Πανεπιστήμιο Instituto de Empressa της Ισπανίας. Διαθέτει πλούσια και διεθνώς αναγνωρισμένη επιστημονική δραστηριότητα η οποία εστιάζει στην τεχνολογία Blockchain, την ολοκλήρωση πληροφοριακών υποδομών, τα Πληροφοριακά Συστήματα, την Πληροφορική της Υγείας, το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, τη νεφοϋπολογιστική και τα ERP συστήματα.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, 6 βιβλία και 9 κεφάλαια σε βιβλία. Κάποια από τα άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά με υψηλό impact factor όπως το JMIS, I&M, ISJ, EJOR, EJIS, FGCS κλπ.

Η επιστημονική του συνεισφορά έχει τιμηθεί τόσο με citations of excellence όσο και με άλλες αναφορές. Κατά την περίοδο 2005-2008 διετέλεσε υπεύθυνος σύνταξης στο περιοδικό European Journal of Information Systems.

Τέλος, έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 έργα έρευνας και τεχνολογίας ενώ η έρευνά του έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών Ελληνικών, Βρετανικών και Ευρωπαϊκών οργανισμών, επιχειρήσεων και αρχών χρηματοδότησης έρευνας.