Τσάμη Βαλέρια

Διευθύνουσα Σύμβουλος

FOCUS BARI A.E.

Εργάζεται στη FOCUS BARI – ηγετική ελληνική εταιρεία ερευνών και παροχής υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, με διεθνή αναγνώριση  – από το 1993 και ανέλαβε τη σημερινή της θέση μετά από 21 χρόνια πετυχημένης επαγγελματικής πορείας. Στην καριέρα της έχει χειριστεί σημαντικούς λογαριασμούς ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών και έχει μοναδική στην Ελλάδα εμπειρία και εξειδίκευση στις έρευνες Μέσων (Media Audience measurement Surveys), ιδιαίτερα στις μετρήσεις ακροαματικότητας ραδιοφώνου και αναγνωσιμότητας εντύπων.

Είναι Αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς), Πρόεδρος της Επιτροπής ΠΕΣΣ του ΣΕΔΕΑ, ενεργό μέλος της ομάδας Δράσης της ΕΑΣΕ για την ενίσχυση της παρουσίας γυναικών στις επιχειρήσεις, μέλος της ESOMAR και του ΙΑΒ Hellas. Από το 2004 είναι ο εκπρόσωπος για την Ελλάδα στο δίκτυο της EMRO  (European Media Research Organizations) συμμετέχοντας με ομιλίες στα ετήσια συνέδρια του Οργανισμού.  

Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Ψυχολογία και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MSc σε Μεθόδους Έρευνας στην Ψυχολογία από το University of Reading της Αγγλίας. Μέσω του προγράμματος “Triple Certificate in Coaching” του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Σπουδών – ICPS απέκτησε το 2014 τις πιστοποιήσεις Coaching Clinic Certificate από την Corporate Coach U, CEU Certificate in Coaching for High Performance από το American Management Association και Certificate in Solution-Focused Coaching από το Management Development Institute.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, είναι παντρεμένη και έχει μία έφηβη κόρη.