Τι είναι το Πανόραμα

Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας είναι το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο σε θέματα επιχειρηματικότητας των νέων και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Απευθύνεται σε νέους και νέες, κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, 18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης. Θα πραγματοποιηθεί για 8η φορά στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής) με τη συμμετοχή  άνω των 200 διακεκριμένων εισηγητών και τη στήριξη των πλέον αξιόλογων επιχειρήσεων.

Ο βασικός στόχος του Πανοράματος ήταν και είναι να ενημερώσουμε τους νέους μας, μέσα από 36 εισηγήσεις (πάνελ), σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν περίπου 15 κλάδοι/τομείς της οικονομίας προκειμένου να επιλέξουν τη βέλτιστη πορεία είτε ως στελέχη επιχειρήσεων είτε ως επιχειρηματίες.

Ταυτόχρονα, θέλουμε να αναδείξουμε την ‘Άλλη Ελλάδα’, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Επιπλέον φέτος θα συνεχίσουμε τα workshop τις συζητήσεις χωρίς ατζέντα, τις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και κυρίως τα Business Day, τον πολύ επιτυχημένο θεσμό των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε επιχειρήσεις στον οποίο πέρυσι έλαβαν πρόσκληση να συμμετάσχουν 900 νέοι και νέες, ηλικίας 18-30 ετών.

Μάθετε περισσότερα για τα:

Οι κλάδοι/τομείς είναι:

ΝαυτιλίαΤουρισμόςΓεωργία
Φαρμακευτικός κλάδοςData AnalyticsLogistics
ΥγείαΛιανεμπόριοConsulting
Digital MarketingΒαριά ΒιομηχανίαΑσφάλειες
Τεχνητή Νοημοσύνη & ΡομποτικήInternet Security Design

Επιλογές επισκεπτών

1) ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΟΜΙΛΙΩΝ

Στα 36 πάνελ θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες και προοπτικές για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που παρουσιάζουν 15 δυναμικοί κλάδοι/τομείς της οικονομίας τώρα ή προβλέπεται να παρουσιάσουν στο μέλλον.

Επίσης, οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ακούσουν τις προσωπικές ιστορίες επιχειρηματιών οι οποίοι θα μοιραστούν τα επαγγελματικά τους βιώματα και θα δώσουν πρακτικές συμβουλές βγαλμένες από την πράξη και την πείρα τους.

Όσοι ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική προσπάθεια ή την έχουν ήδη ξεκινήσει και αναζητούν κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για διάφορους τρόπους στήριξης επιχειρήσεων.

Οι εισηγητές θα είναι από τα πλέον καταξιωμένα άτομα στο αντικείμενο της εισήγησής τους. Στα 36 πάνελ που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες (νέοι αλλά και πιο πεπειραμένοι), διευθύνοντες σύμβουλοι, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων κτλ.

Τα πάνελ πραγματοποιούνται σε τρεις αίθουσες σχεδόν ταυτόχρονα οπότε ο επισκέπτης θα πρέπει να επιλέξει ποιες εισηγήσεις επιθυμεί να παρακολουθήσει. Φυσικά, οποιοσδήποτε μπορεί να μπει σε μια αίθουσα και αν δεν του αρέσει το συγκεκριμένο πάνελ να φύγει και να πάει σε κάποιο άλλο. Το εισητήριο ΔΕΝ εξαφασφαλίζει θέση σε κάποιο πάνελ, οπότε θα πρέπει να βρίσκεστε έγκαιρα στο χώρο για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε το ή τα πάνελ της επιθυμίας σας, σε περίπτωση που υπάρχει πληθώρα επισκεπτών.

2) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ BUSINESS DAY

Φέτος συνεχίζουμε για 6ο χρόνο τον πολύ επιτυχημένο θεσμό των “Business Day”, δηλαδή εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μεγάλες, καταξιωμένες επιχειρήσεις. Πέρυσι δόθηκε η δυνατότητα σε 900 νέες και νέους να συμμετάσχουν στα 36 Business Day που πραγματοποιήθηκαν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

3) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ WORKSHOP

Επίσης και φέτος θα οργανώσουμε δίωρα workshop σε μια αίθουσα 50 ατόμων.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν πολύ σύντομα.

4) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ «MEET THE EXECUTIVES»

Φέτος εισαγάγουμε τη νέα μας δράση «MEET THE EXECUTIVES». ΣΕ κάθε «MEET THE EXECUTIVE», ένα στέλεχος εταιρείας θα μας περιγράφει τι κάνει σε καθημερινή βάση, ποια είναι τα βασικά του/της καθήκοντα, ποιες γνώσεις και ικανότητες απαιτούνται για τη θέση αυτή και ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Οι παρουσιάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα των 50 ατόμων.

5) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΤΖΕΝΤΑ

Το είδαμε πολλές φορές τις προηγούμενες χρονιές: αρκετός κόσμος «περικύκλωνε» τους εισηγητές μετά το τέλος κάθε πάνελ και τους έκανε ερωτήσεις στα όρθια για μία ή και δύο ακόμα ώρες!

Στο Πανόραμα του 2013 σκεφτήκαμε να το κάνουμε οργανωμένα: όσοι εισηγητές και επισκέπτες το επιθυμούν, μπορούν μετά το πέρας κάθε εισήγησης να «αποσυρθούν» σε μια μικρότερη αίθουσα και να συζητήσουν ελεύθερα χωρίς ατζέντα.

Η επιτυχία της ιδέας αυτής ήταν πολύ μεγάλη και θα το συνεχίσουμε και φέτος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Πληρώνοντας το εισιτήριο των 5 ευρώ ή των 10 ευρώ, ο επισκέπτης έχει δικαίωμα να παρακολουθήσει όποια από τα πάνελ επιθυμεί, ή να μπει σε κάποιο workshop χωρίς έξτρα κόστος (εφόσον προλάβει μία θέση) ή να παρακολουθήσει μια συζήτηση χωρίς ατζέντα (οι αίθουσες είναι μικρές, οπότε οι θέσεις είναι περιορισμένες) και τέλος να κάνει αίτηση για να συμμετάσχει στα Business Day (και πάλι χωρίς έξτρα κόστος). Η διαφορά των δύο εισιτήριων είναι ότι αυτό που κοστίζει 5 ευρώ είναι για μία ημέρα (όποια επιθυμεί ο επισκέπτης και δε χρειάζεται να μας ενημέρωσει προηγουμένως) ενώ αυτό των 10 ευρώ είναι και για τις τρεις μέρες.

Σε ποιούς απευθύνεται

Το Πανόραμα απευθύνεται σε όλες τις νέες και νέους ηλικίας κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, 18-35 ετών που ήδη δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των Επιχειρήσεων και φιλοδοξούν να διαγράψουν μια δημιουργική και πετυχημένη πορεία:

  • είτε ως στελέχη επιχειρήσεων
  • είτε δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους σε επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Αναλυτικότερα, το Πανόραμα απευθύνεται σε:

1) Προπτυχιακούς, πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς από όλες τις Eπιστήμες:
Τεχνολογικές, Οικονομικές, Θετικές, Υγείας, Νομικές, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές.

2) Νέες και νέους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται ήδη επιχειρηματικά.

3) Νέες και νέους που δραστηριοποιούνται ως στελέχη επιχειρήσεων και τους απασχολεί ο επαναπροσδιορισμός της επαγγελματικής τους πορείας.

4) Σε μέλη του οικογειακού περιβάλλοντος των νέων, εκπαιδευτικούς και όσους ενδιαφέρονται για θέματα επαγγελματικών επιλογών.

Διοργανωτής

Καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος

organize

Ο κ. Λαδόπουλος είναι καθηγητής της Οργάνωσης & Διοίκησης των Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΑΣΟΕΕ, κάτοχος πτυχίου της ΑΒΣΠ στην Διοίκηση των Επιχειρήσεων. Συνέχισε τις σπουδές του στην Γερμανία στο Ludwig – Maximilianus – Universität και έτυχε του Διδακτορικού Διπλώματος. Με εκπαιδευτική άδεια το 1985 φιλοξενήθηκε στο London Business School και στο Sloan Management School του MIT στις ΗΠΑ όπου μελέτησε επισταμένως τα προγράμματα ανάπτυξης του ανώτατου στελεχικού δυναμικού μεγάλων επιχειρήσεων.

Η όλη του εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα αναπτύχθηκε μέσω των Εκδηλώσεων Διοικητικής και Επιχειρηματικής Σκέψης που συμπλήρωσαν 33 χρόνια πορείας στην ΑΣΟΕΕ κάτω από την στενή συνεργασία πολλών αξιόλογων επιχειρήσεων.

Έχοντας δε υπόψιν τις ανάγκες της βιομηχανίας σε στελεχικό δυναμικό σχεδίασε και ανέπτυξε το Concept Management by: Leadership, Group Dynamics, Motivation, Change, Chaos, Innovation, Conflicts, Ethics and Social Responsibility. Το πρόγραμμα αυτό στόχευε στο να εμφυσήσει και να καλλιεργήσει στον εκπαιδευόμενο τα αναγκαία skills που χρειάζονται για την επαγγελματική του ανάπτυξη μέσα στην επιχείρηση.

 

Συγκεκριμένα αναπτύχθηκαν τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:
1. Αργοναυτική Εκστρατεία, 2. Ολύμπιοι, 3. Ηρακλείς
4. Κερδώος Ερμής Ι, 5. Κερδώος Ερμής ΙΙ, 6. Summer Open University

 

 

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Φορέας της εκδήλωσης είναι το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα το οποίο συστάθηκε από τον κ. Λαδόπουλο.