ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ & DIGITAL BUSINESS DAYS 2022


ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Εγγραφές: 17 - 25 Οκτωβρίου
Διεξαγωγή (Μόνο Καθημερινές): 7 Νοεμβρίου – 3 Φεβρουαρίου 2023

Κατεβάστε τη μικροεφαρμογή μας και μείνετε συντονισμένοι

Δε χρειάζεται εγγραφή και δεν υπάρχουν διαφημίσεις

Τι είναι τα
Business Days


Το 2022 αποτελεί έτος - ορόσημο για το θεσμό των Business Days μιας και το διοργανώνουμε για 10η συνεχόμενη χρονιά! Ευχαριστούμε θερμά τις 88 εταιρείες που έχουν συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τους χιλιάδες νέους και νέες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 

Από το 2013 έως το 2019, τα Business Days πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης: επρόκειτο για εκπαιδευτικές/ενημερωτικές επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων διαφόρων πανεπιστημίων καθώς και νέων επαγγελματιών μέχρι 30 ετών στα κεντρικά γραφεία ή εγκαταστάσεις ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. 

Κατά τη διάρκειά τους, οι συμμετέχουσες εταιρείες παρουσίαζαν τις δραστηριότητες των τμημάτων τους ενώ το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού έδινε χρήσιμες συμβουλές για θέματα όπως το βιογραφικό, τη συνέντευξη, το τι αναζητούν από τις υποψηφίους κτλ. 

Το 2020 και το 2021 τα Business Days πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας. Η στόχευση παρέμεινε ίδια, απλώς οι παρουσιάσεις γίνονταν μέσω της πλατφόρμας της προτίμησης της κάθε εταιρείας (Zoom, Microsoft Teams κτλ)

Φέτος, οι μισές, περίπου, εταιρείες επέλεξαν τη δια ζώσης μορφή και οι άλλες μισές τη virtual. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία σύνδεσης με τις εταιρείες της αρεσκείας σας που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε! 

Γιατί να συμμετάσχετε στα ψηφιακά Business Days


1

Θα ζήσετε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε εταιρείες εκ των έσω και να θέσετε τις ερωτήσεις σας στα στελέχη τους και, πολλές φορές, στον/στην Διευθύνοντα Σύμβουλο / Διευθύνουσα Σύμβουλο.

2

Θα λάβετε βαθιά γνώση για το πώς λειτουργούν τα διάφορα τμήματα της εταιρείας από τους διευθυντές των τμημάτων.

3

Αν τυχαίνει τον καιρό που θα πραγματοποιηθεί το Business Day η εταιρεία να αναζητά προσωπικό, θα ενημερωθείτε για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας και θα μπορείτε να κάνετε αίτηση. Η συμμετοχή σας στο Business Day σίγουρα θα μετρήσει θετικά.

4

Θα μάθετε από το διευθυντή/διευθύντρια ανθρωπίνων πόρων για τις διαδικασίες επιλογής, τα προσόντα που αναζητά η εταιρεία από τα μελλοντικά στελέχη της και πώς να δομήσετε το ιδανικό βιογραφικό για τη συγκεκριμένη εταιρεία.

5

Το βιογραφικό σας θα σταλεί, εφόσον το επιθυμείτε, στις επιχειρήσεις που θα επιλέξετε.

6

Μπορείτε να προσθέσετε την παρακολούθηση του ή των Business Days στο βιογραφικό σας.

Βήματα Συμπλήρωσης Online Αίτησης Συμμετοχής


Οι αιτήσεις για συμμετοχή στα Business Days θα ξεκινήσουν στις 17 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 25 Οκτωβρίου. Την εβδομάδα εκείνη, θα πρέπει, αρχικά, να δημιουργήσετε ένα προφίλ με κωδικό για να μπορέσετε να εισέλθετε στην πλατφόρμα των Business Days. Κάντε κλικ στο εικονίδιο στο κεντρικό μενού ή στο κουμπί «ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» στο τέλος αυτού του κειμένου και στο pop-up window επιλέξτε «ΕΓΓΡΑΦΗ».
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε περίπτωση που είχατε δημιουργήσει προφίλ τις προηγούμενες χρονιές, τότε συνδεθείτε κανονικά στην πλατφόρμα με το email και τον κωδικό πρόσβασης που είχατε δημιουργήσει. Μην ανησυχείτε αν το έχετε ξεχάσει: πατήστε απλώς «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;»

Εν συνεχεία, θα κάνετε login στην πλατφόρμα (από το κεντρικό μενού) όπου θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, θα αναρτήσετε το βιογραφικό σας (αν το επιθυμείτε) και θα επιλέξετε τα έξι (6) αγαπημένα σας Business Days, ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ. Στην περιγραφή, μεταξύ άλλων, θα αναφέρεται η ημέρα και ώρα διεξαγωγής του εκάστοτε Business Day καθώς και το προφίλ των συμμετεχόντων που επιθυμεί η κάθε εταιρεία.

Από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουμε να σας ενημερώνουμε αν επιλεχθήκατε από τις ίδιες τις εταιρείες σε κάποιο ή κάποια από τα έξι Business Days που έχετε επιλέξει. Για παράδειγμα, αν επιλεχθείτε σε δύο Business Days, θα λάβετε δύο email από το businessdays@pan-orama.org μερικές μέρες πριν από τη διεξαγωγή τους και θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας. Αν δεν λάβετε κανένα email, σημαίνει ότι δεν επιλεχθήκατε σε κανένα Business Day δυστυχώς. Προσοχή να κοιτάτε και στο φάκελο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam).

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: σε περίπτωση που επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας, θερμή παράκληση να μην ακυρώσετε την τελευταία στιγμή γιατί θα χαθεί μια πολύτιμη θέση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Η αίτηση συμμετοχής δε σημαίνει απαραίτητα ότι ο αιτών/ούσα θα παρακολουθήσει το ή τα Business Day της προτίμησής τους μιας και η επιλογή θα γίνει από τις επιχειρήσεις.Οι αιτήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και η πλατφόρμα θα κλείσει τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 23:59.
Σας ευχόμαστε να είστε ανάμεσα στους τυχερούς!

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εταιρείες που διοργανώνουν Business Days


Συχνές Ερωτήσεις


Δημιούργησα το προφίλ μου στην πλατφόρμα, αυτό σημαίνει ότι ολοκλήρωσα την αίτησή μου για τα Business Days;

Η δημιουργία του προφίλ στην online πλατφόρμα του Πανοράματος δεν προϋποθέτει ότι ταυτόχρονα δημιουργείται και η αίτησή σας. Θα πρέπει να συμπληρώσετε τα απαραίτητα πεδία που προαπαιτούνται στο tab «Αίτηση στα Business Days».

Συμπλήρωσα την αίτησή μου οριστικά, αλλά έκανα λάθος σε κάποια στοιχεία, πως μπορώ να τα αλλάξω;

Για οποιαδήποτε αλλαγή της αίτησή σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε στο businessdays@pan-orama.org με πλήρη αναφορά του προβλήματός σας ώστε η Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης των Business Days να σας δώσει τις αντίστοιχες κατευθύνσεις.

Είχα δημιουργήσει προφίλ πέρυσι, αλλά δεν θυμάμαι τον κωδικό πρόσβασής μου. Πρέπει να δημιουργήσω νέο προφίλ;

Σε περίπτωση που έχετε δημιουργήσει προφίλ στην online πλατφόρμα το προηγούμενο έτος και δεν θυμάστε τον κωδικό σας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανάκτηση κωδικού μέσα από την επιλογή «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», όπου θα ενημερωθείτε για τον νέο σας κωδικό μέσω email.

Έχω ολοκληρώσει τα βήματα της αίτησης, πότε θα ενημερωθώ για την επιλογή μου ή μη;

Θα ενημερώσουμε όσους/όσες συμμετέχουν μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που συμπληρώσατε στην αίτησή σας μετά από τις 29 Νοεμβρίου.

Σε πόσα Business Days μπορώ να συμμετάσχω;

Η επιλογή γίνεται από τις ίδιες τις εταιρείες, επομένως το κακό σενάριο είναι να μην επιλεχθείτε από καμία, ενώ το καλό σενάριο είναι να επιλεχθείτε σε ένα έως και έξι Business Days!

Ποιος είναι υπεύθυνος για την επιλογή όσων θα συμμετάσχουν στα Business Days;

Η επιλογή γίνεται από την εταιρεία που διοργανώνει το εκάστοτε Business Day.

Ποιά είναι τα κριτήρια για την επιλογή μου ή μη σε κάποιο Business Day;

Η απόφαση για κάθε υποψήφιο προκύπτει μετά από συν-αξιολόγηση της αίτησης του, και του βιογραφικού του σημειώματος. Μερικές εταιρείες μπορεί να θέτουν ειδικά κριτήρια, όπως είναι η σειρά προτεραιότητας που ο υποψήφιος τους έδωσε στην αίτησή του.

Είναι απαραίτητο να είναι κάποιος φοιτητής ή απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για να κάνει αίτηση;

Αίτηση μπορεί να υποβάλλει οποιοσδήποτε νέος ηλικίας 18-30 ετών, ανεξαρτήτως επιπέδου εκπαίδευσης. Πριν υποβάλλετε την αίτησή σας, προτείνουμε να μελετήσετε προσεκτικά το προφίλ υποψηφίου που ζητάει κάθε εταιρεία για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να επιλεγείτε.

Είμαι μεγαλύτερος των 30 αλλά σπουδάζω ακόμα, μπορώ να συμμετέχω;

Προτεραιότητα για συμμετοχή στα Business Days έχουν οι νέοι ηλικίας 18-30 ετών. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν - αν θέλουν - να υποβάλλουν αίτηση, αλλά θα επιλεγούν μόνο εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από όσους υποψήφιους ηλικίας 18-30 ετών πληρούν τα κριτήρια του προφίλ που έχει οριστεί για το κάθε Business Day.


Χρυσός Χορηγός Επικοινωνίας


Χορηγοί Επικοινωνίας