FREE DIGITAL BUSINESS DAYS
ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ!


Για όγδοη χρονιά, και για πρώτη φορά διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, διοργανώνουμε τον εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό των “Business Days”.
Πρόκειται για εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και απόφοιτων διαφόρων πανεπιστημίων καθώς και νέων επαγγελματιών μέχρι 30 ετών σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Φέτος οι «επισκέψεις» αυτές θα είναι ψηφιακές.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

BUSINESS DAYS
Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας


Για όγδοη χρονιά, και για πρώτη φορά διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, συνεχίζουμε δυναμικά τον πολύ επιτυχημένο θεσμό των “Business Days” ο οποίος ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του καθηγητή Ιορδάνη Λαδόπουλου στην ΑΣΟΕΕ. Μέχρι και πέρυσι τα Business Days είχαν τη μορφή εκπαιδευτικών επισκέψεων φοιτητών και απόφοιτων διαφόρων πανεπιστημίων (Πολυτεχνείο, Οικονομικές Σχολές, Σχολές Θετικών Επιστημών κτλ) καθώς και νέων επαγγελματιών μέχρι 30 ετών σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις οι οποίες συνοδεύονταν από παρουσιάσεις-σεμινάρια ανώτατων στελεχών των επιχειρήσεων στις οποίες γίνονται οι επισκέψεις.

Φέτος, λόγω της πανδημίας, οι «επισκέψεις» αυτές θα είναι ψηφιακές. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν διαδικτυακά μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες Microsoft Teams και Zoom.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στα Business Days.

  • Θα ζήσετε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε διαδικτυακά εταιρείες εκ των έσω και να συνομιλήσετε με τα ανώτατα στελέχη τους και πολλές φορές με τον ίδιο το Διευθύνοντα Σύμβουλο / Διευθύνουσα Σύμβουλο.
  • Θα ενημερωθείτε για το πώς λειτουργούν τα διάφορα τμήματα της εταιρείας από τους διευθυντές των τμημάτων.
  • Αν τυχαίνει τον καιρό που θα πραγματοποιηθεί το «Business Day» η εταιρεία να αναζητεί προσωπικό, θα ενημερωθείτε και θα μπορείτε να κάνετε αίτηση. Η συμμετοχή σας στο Business Day σίγουρα θα μετρήσει θετικά.
  • Θα μάθετε από το διευθυντή/διευθύντρια ανθρωπίνων πόρων για τις διαδικασίες επιλογής, τα προσόντα που αναζητά η εταιρεία από τα μελλοντικά στελέχη της και πώς να δομήσετε το ιδανικό βιογραφικό για τη συγκεκριμένη εταιρεία.
  • Αλλά ακόμα και αν η εταιρεία που επιλέξετε και σας επιλέξει δεν προσλαμβάνει εκείνη την εποχή, σίγουρα θα είναι ιδιαιτέρως θετικό για εσάς να έχετε συμπεριλάβει στο βιογραφικό σας αυτή τη διαδικτυακή εμπειρία όταν στο μέλλον κάνετε αίτηση για κάποια θέση.
  • Και σίγουρα θα περάσετε πολύ όμορφα!

Διαδικασία Συμμετοχής


Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και η πλατφόρμα θα κλείσει τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 23:59.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1) Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
2) Η αίτηση συμμετοχής δε σημαίνει απαραίτητα ότι ο αιτών/ούσα θα παρακολουθήσει το ή τα “Business Day” της προτίμησής τους μιας και η επιλογή θα γίνει από τις επιχειρήσεις. Το θετικό των digital Business Days είναι ότι θα είναι διαθέσιμες περισσότερες θέσεις σε σχέση με τα δια ζώσης που γίνονταν μέχρι πέρυσι.

Βήματα Συμπλήρωσης Online ΑίτησηςΒΗΜΑ 1ο: Για τη συμπλήρωση της αίτησής σας θα πρέπει να δημιουργήσετε το προφίλ σας στην πλατφόρμα των Business Days. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί πάνω δεξιά στο κεντρικό μενού ή στο κουμπί «ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» στο τέλος αυτού του κειμένου και επιλέξτε «ΕΓΓΡΑΦΗ».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε περίπτωση που είχατε δημιουργήσει το προφίλ σας την περασμένη χρονιά, τότε συνδεθείτε κανονικά στην εφαρμογή με το email και τον κωδικό πρόσβασης που είχατε δημιουργήσει. Μην ανησυχείτε αν το έχετε ξεχάσει: πατήστε απλώς «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;»

ΒΗΜΑ 2ο: Εν συνεχεία, στην πλατφόρμα θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, θα αναρτήσετε το βιογραφικό σας και θα επιλέξετε τα έξι (6) αγαπημένα σας Business Days, ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ. Η υποβολή της αίτησης είναι οριστική και δεν μπορεί να αλλάξει.

ΒΗΜΑ 3ο: Μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου θα ενημερωθείτε μέσω email αν επιλεχθήκατε σε κάποιο ή κάποια από τα Business Days που επιλέξατε. Υπάρχει περίπτωση να επιλεχθείτε σε περισσότερα από ένα Business Day. Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: σε περίπτωση που επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας, θερμή παράκληση να μην ακυρώσετε την τελευταία στιγμή ή να μην συνδεθείτε γιατί θα χαθεί μια πολύτιμη θέση.Σας ευχόμαστε να είστε ανάμεσα στους τυχερούς!

Εταιρείες που διοργανώνουν Business Days


Συχνές Ερωτήσεις


1. Πώς θα υποβάλλω αίτηση στα Business Days;

Η αίτηση συμμετοχής στα Business Days υποβάλλεται μέσω της Online πλατφόρμας. Η Online αίτηση υποβάλλεται στο https://www.pan-orama.org/BusinessDays από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου που θα ανοίξει η πλατφόρμα μέχρι και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και ώρα 23:59. Θα υπάρξει ενημέρωση στα social media μας.

2. Δημιούργησα νέο προφίλ στην εφαρμογή, αυτό σημαίνει ότι έκανα και την αίτησή μου για τα Business Days;

Η δημιουργία του προφίλ στην online Πλατφόρμα του Πανοράματος δεν προϋποθέτει ότι ταυτόχρονα δημιουργείται και η αίτησή σας. Θα πρέπει να συμπληρώσετε τα απαραίτητα πεδία που προαπαιτούνται στο tab «Αίτηση στα Business Days».

3. Συμπλήρωσα την αίτησή μου οριστικά, αλλά έκανα λάθος σε κάποια στοιχεία, πως μπορώ να τα αλλάξω;

Για οποιαδήποτε αλλαγή της αίτησή σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε στο businessdays@pan-orama.org με πλήρη αναφορά του προβλήματός σας ώστε η Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης των Business Days να σας δώσει τις αντίστοιχες κατευθύνσεις.

4. Είχα δημιουργήσει προφίλ πέρυσι, αλλά δεν θυμάμαι τον κωδικό πρόσβασής μου. Πρέπει να δημιουργήσω νέο προφίλ;

Σε περίπτωση που έχετε δημιουργήσει προφίλ στην online εφαρμογή το προηγούμενο έτος και δεν θυμάστε τον κωδικό σας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανάκτηση κωδικού μέσα από την επιλογή «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;», όπου θα ενημερωθείτε για τον νέο σας κωδικό μέσω email.

5. Έχω ολοκληρώσει τα βήματα της αίτησης, πότε θα ενημερωθώ για την επιλογή μου ή μη;

Θα ενημερώσουμε όσους/όσες συμμετέχουν μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που συμπληρώσατε στην αίτησή σας μέχρι τις 27 Νοεμβρίου.

6. Σε πόσα Business Days μπορώ να συμμετέχω;

Η επιλογή γίνεται από τις ίδιες τις εταιρείες, επομένως το κακό σενάριο είναι να μην επιλεχθείτε από καμία, ενώ το καλό σενάριο είναι να επιλεχθείτε σε ένα έως και έξι Business Days!

7. Ποιος είναι υπεύθυνος για την επιλογή όσων θα συμμετάσχουν στα Business Days;

Η επιλογή γίνεται από την εταιρεία που διοργανώνει το εκάστοτε Business Day.

8. Ποιά είναι τα κριτήρια για την επιλογή μου ή μη σε κάποιο Business Day;

Η απόφαση για κάθε υποψήφιο προκύπτει μετά από συν-αξιολόγηση της αίτησης του, και του βιογραφικού του σημειώματος. Μερικές εταιρείες μπορεί να θέτουν ειδικά κριτήρια, όπως είναι η σειρά προτεραιότητας που ο υποψήφιος τους έδωσε στην αίτησή του.

9. Είναι απαραίτητο να είναι κάποιος φοιτητής ή απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για να κάνει αίτηση;

Αίτηση μπορεί να υποβάλλει οποιοσδήποτε νέος ηλικίας 18-30 ετών, ανεξαρτήτως επιπέδου εκπαίδευσης. Πριν υποβάλλετε την αίτησή σας, προτείνουμε να μελετήσετε προσεκτικά το προφίλ υποψηφίου που ζητάει κάθε εταιρεία για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να επιλεγείτε.

10. Είμαι μεγαλύτερος των 30 αλλά σπουδάζω ακόμα, μπορώ να συμμετέχω;

Προτεραιότητα για συμμετοχή στα Business Days έχουν οι νέοι ηλικίας 18-30 ετών. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν - αν θέλουν - να υποβάλλουν αίτηση, αλλά θα επιλεγούν μόνο εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από όσους υποψήφιους ηλικίας 18-30 ετών πληρούν τα κριτήρια του προφίλ που έχει οριστεί για το κάθε Business Day.

11. Τις προηγούμενες χρονιές είχα επιλεγεί να συμμετάσχω σε μία εταιρεία η οποία συμμετέχει και φέτος. Επειδή με ενδιαφέρει να εργαστώ στον κλάδο αυτό, θα ήθελα να ξανασυμμετάσχω στο ίδιο Business Day. Γίνεται αυτό;

Βεβαίως!

12. Πέρυσι είχα δηλώσει να συμμετάσχω σε μία εταιρεία και δεν επιλέχθηκα. Αν την δηλώσω και φέτος έχω περισσότερες ελπίδες να επιλεχθώ;

Καθότι φέτος οι διαθέσιμες θέσεις είναι περισσότερες, ναι, υπάρχει αυτή η πιθανότητα.


Χρυσός Χορηγός Επικοινωνίας


Σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημιουργικού Σχεδιασμού


Χορηγοί Επικοινωνίας


Στοιχεία Επικοινωνίας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σχετικά με την αίτησή σας στο
businessdays@pan-orama.org


Ακολουθήστε μας