Business Day

Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Για έβδομη χρονιά συνεχίζουμε δυναμικά τον πολύ επιτυχημένο θεσμό των “Business Day” ο οποίος ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του καθηγητή Ιορδάνη Λαδόπουλου στην ΑΣΟΕΕ.

Πρόκειται για εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων διαφόρων πανεπιστημίων (Πολυτεχνείο, Οικονομικές Σχολές, Σχολές Θετικών Επιστημών κτλ), ηλικίας 18 – 30 ετών, σε πολυεθνικές επιχειρήσεις οι οποίες συνοδεύονται από παρουσιάσεις-σεμινάρια ανώτατων στελεχών των επιχειρήσεων αυτών (πολύ συχνά των ίδιων των Διευθύνοντων Συμβούλων).

Φέτος θα διοργανώσουμε τουλάχιστον 35 «Business Day» με τις εταιρείες και φορείς που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Όλα τα «Business Day» θα πραγματοποιηθούν μετά το Πανόραμα και συγκεκριμένα μεταξύ 2 Μαϊου και 19 Ιουλίου 2019, όμως, για να συμμετάσχει κανείς θα πρέπει να παρευρεθεί κατά τη διάρκεια του τριημέρου (Δείτε παρακάτω “Διαδικασία συμμετοχής”).

Δεν υπάρχει έξτρα κόστος για τις επισκέψεις αυτές.

και γλυτώστε χρόνο και κόπο!

Πέρυσι δόθηκε η ευκαιρία σε περίπου 900 νέους και νέες να συμμετάσχουν σε 42 Business Days που πραγματοποιήθηκαν.

Τι θα κερδίσω αν συμμετάσχω;

 • Θα ζήσετε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε εταιρείες εκ των έσω και να συνομιλήσετε με τα ανώτατα στελέχη τους και πολλές φορές με τον/την ίδιο/α τον/την Διευθύνοντα/Διευθύνουσα Σύμβουλο.
 • Θα ενημερωθείτε για το πώς λειτουργούν τα διάφορα τμήματα της εταιρείας από τους διευθυντές των τμημάτων.
 • Συνήθως το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την ανάπτυξη ενός εξειδικευμένου θέματος που αφορά στην εκάστοτε εταιρεία.
 • Θα δικτυωθείτε τόσο με τα στελέχη όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες.
 • Αν τυχαίνει τον καιρό που θα πραγματοποιηθεί το «Business Day» η εταιρεία να αναζητεί προσωπικό, σας δίνετε η ευκαιρία να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση στα στελέχη της επιχείρησης και, ποτέ δεν ξέρετε, μπορεί να προκύψει κάποια ευκαιρία για απασχόληση. Τα προηγούμενα έξι χρόνια τουλάχιστον 75 άτομα βρήκαν εργασία ή ευκαιρία πρακτικής μέσα από τα «Business Day».
 • Αν η εταιρεία έχει χώρο παραγωγής θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση.
 • Θα μάθετε από την διευθύντρια/τον διευθυντή ανθρωπίνων πόρων για τις διαδικασίες επιλογής, τα προσόντα που αναζητά η εταιρεία από τα μελλοντικά στελέχη της και πώς να δομήσετε το ιδανικό βιογραφικό για τη συγκεκριμένη εταιρεία.
 • Αλλά ακόμα και αν η εταιρεία που επιλέξετε και σας επιλέξει δεν προσλαμβάνει εκείνη τη εποχή, σίγουρα θα είναι ιδιαιτέρως θετικό για εσάς να έχετε συμπεριλάβει στο βιογραφικό σας αυτή την επίσκεψη όταν στο μέλλον κάνετε αίτηση για κάποια θέση.
 • Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
 • Μπορείτε να το βάλετε στο βιογραφικό σας.
 • Και σίγουρα θα περάσετε πολύ όμορφα!

Φέτος θα διοργανώσουμε Business Day με τις ακόλουθες εταιρείες και φορείς:

(Αναμένεται να προστεθούν επιπλέον εταιρείες μέχρι την έναρξη του Πανοράματος)
τελευταία ενημέρωση 19/3/2019
KAYKAS_logo

Διαδικασία συμμετοχής

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η αίτηση συμμετοχής στα Business Days γίνεται online.

ONLINE ΑΙΤΗΣΗ: η αίτηση των Business Days μπορεί να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο πριν και κατά τη διάρκεια του Πανοράματος.

Η εφαρμογή των online αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 11 Μαρτίου στις 18:00. Θα υπάρξει ενημέρωση μέσω post στη σελίδα μας στο Facebook.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:  1) Η παρουσία σας κατά τη διάρκεια του Πανοράματος είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ διότι η διαδικασία αίτησης συμμετοχής περιλαμβάνει μια σύντομη συνέντευξη στο χώρο της εκδήλωσης. 

2) Επίσης, η αίτηση συμμετοχής δε σημαίνει απαραίτητα ότι ο αιτών/ούσα θα παρακολουθήσει το ή τα “Business Day” της προτίμησής του/της μιας και η επιλογή θα γίνει κατεξοχήν από τις επιχειρήσεις. 

3) Nα έχετε μελετήσει ενδελεχώς την επιχείρηση που επιθυμείτε να επισκεφθείτε.

Βήματα Συμπλήρωσης Online Αίτησης:

ΒΗΜΑ 1ο: μπορείτε να εγγραφείτε και να κάνετε αίτηση συμμετοχής ΠΡΙΝ από το Πανόραμα.

Από το βράδυ της Δευτέρας 5 Μαρτίου

Για αίτηση κάντε κλικ εδώ: http://www.pan-orama.org/BusinessDays/.

ΒΗΜΑ 2ο: Για την συμπλήρωση της αίτησής σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο προφίλ στην online εφαρμογή. Σε περίπτωση που έχετε δημιουργήσει το προφίλ σας από περασμένη χρονιά, τότε συνδεθείτε κανονικά στην εφαρμογή με το email και τον αντίστοιχο κωδικό πρόσβασης.

ΒΗΜΑ 3ο: Στην online πλατφόρμα θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και θα επιλέξετε τα έξι (6) αγαπημένα σας Business Days, αφού μελετήσετε τις περιγραφές τους. Η υποβολή της αίτησης είναι οριστική και δεν μπορεί να αλλάξει.

ΒΗΜΑ 4ο: Μετά την οριστική υποβολή της αίτησή σας θα πρέπει να υποβάλλετε το βιογραφικό σας σημείωμα στην online πλατφόρμα. Για την καλύτερη διαχείριση του βιογραφικού σας, συνιστούμε το όνομα του αρχείου να είναι το ονοματεπώνυμό σας.

αυστηρά μέχρι και την Τετάρτη 14 Μαρτίου τα μεσάνυχτα.

ΒΗΜΑ 5ο: θα πρέπει υποχρεωτικά να επισκεφτείτε το Πανόραμα (είτε με το εισιτήριο των 5 ευρώ είτε των 10 ευρώ) όπου θα περάσετε από μια σύντομη συνέντευξη στο περίπτερο των Business Days. Συνεντεύξεις θα γίνονται και τις τρεις ημέρες του συνεδρίου.

στις 9-11 Μαρτίου

ΒΗΜΑ 6ο: σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, θα επιλεχθούν οι συμμετέχοντες / συμμετέχουσες οι οποίοι θα ενημερωθούν με email δέκα, τουλάχιστον, μέρες πριν το εκάστοτε Business Day.

Υπάρχει περίπτωση να επιλεχθείτε σε περισσότερα από ένα Business Day.

Σας ευχόμαστε να είστε ανάμεσα στους τυχερούς!

Τι να προσέξετε!

Επειδή επιθυμούμε να σας βοηθήσουμε να δώσετε μια καλή εικόνα στις εταιρείες, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας σε κάποια σημαντικά θέματα ώστε να κερδίσετε το μέγιστο από την εμπερία του «Business Day», εφόσον, φυσικά, επιλεγείται. Άλλωστε από τις λεπτομέρειες θα σας κρίνουν.

Σκόπιμο είναι να είναι επαγγελματική. Για παράδειγμα, ένα κουστούμι κάνει ασύγκριτα καλύτερη εντύπωση από ένα σχισμένο τζιν και αθλητικά παπούτσια. Άλλωστε από τα «Business Day» υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν ευκαιρίες απασχόλησης και η εικόνα σας θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Η επιλογή σας στα «Business Day» ανάμεσα σε πολλούς άλλους υποψηφίους είναι πολύ σημαντική. Επομένως, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε θερμά να είστε συνεπείς όσον αφορά τα deadlines και κυρίως στην παρουσία σας την προκαθορισμένη ώρα της συνάντησης πριν το Business Day που θα παρακολουθήσετε.

Η συμμετοχή σας στα «Business Day» αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να αντλήσετε πληροφορίες για την εταιρεία και να γνωριστείτε με τα στελέχη της. Επομένως, σας παροτρύνουμε να κάνετε ερωτήσεις και να δράττετε της ευκαιρίας να μιλήσετε με τα στελέχη κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και του γεύματος. Ο δυναμισμός, η κοινωνικότητα και η λήψη πρωτοβουλιών είναι χαρακτηριστικά που κάνουν ιδιαιτέρως θετική εντύπωση. Το αντίθετο αποτέλεσμα, έχει, όμως, η υπερβολή, όπως το να μονοπωλεί κάποιος τις ερωτήσεις.

Για τη συμμετοχή σας στα «Business Day» θα σας ζητηθεί το βιογραφικό σας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι προσεγμένο, χωρίς ορθογραφικά και γραμματικά λάθη και το μέγιστο δύο σελίδες. Πέραν του ότι η αξιολόγησή σας βασίζεται στο βιογραφικό σας σε μεγάλο βαθμό το σωστό βιογραφικό μπορεί να είναι το «διαβατήριό» σας για για συνέντευξη με την εταιρεία. Φέτος, στο συνέδριο θα λειτουργήσει “CV corner” στο οποίο θα βρίσκεται για να σας συμβουλεύσει η εξειδικευμένη ομάδα της εταιρείας EMPLOY Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας. 

Πριν έρθετε στο «Business Day» είναι χρήσιμο να έχετε μελετήσει την εταιρεία ενδελεχώς. Αυτό θα φανεί στις ερωτήσεις σας και στις συζητήσεις με τα στελέχη και κάνει πολύ καλή εντύπωση.